Ő értük szurkolhatunk hajnali háromtól!

2021. július 26. 22:53

Írta: Vámos Tamás
A keddi napot további úszóelőfutamok zárják. A magyar szurkolók egyik nagy kedvence, Kapás Boglárka (női 200 m pillangó – 12.31-kor) a férfi 4X200 m gyorsváltónk (12.54-kor), valamint Kalmár Ákos (férfi 800 méteres gyorsúszás – 13.21-kor) egyaránt számít a Magyarországon értük drukkolók szeretetére és energiabombáira is. Egy biztos: ma éjszaka sem érdemes sokáig aludni, és holnap sem lesz unalmas napunk!   

Kedden, hajnali háromkor máris sporttörténelmi esemény részesei lehetünk, hiszen Krausz Gergely – akinek személyében magyar férfi tollaslabdázó először vesz részt egy olimpián, és külön érdekesség, hogy a Tollaslabda Világszövetség (BWF) csupán július 5-én adott neki szabadkártyát – már második mérkőzését vívja a játékokon. Az első találkozón az ötödik helyen kiemelt, a világ legjobbjai között számon tartott, indonéziai Anthony Sinisuka Ginting ellen esélye sem volt, igaz, ezúttal is az orosz Szergej Szirant lesz a favorit.

Időrendi sorrendben haladva, egy óra múlva, hajnali négykor a női dzsúdósok 63 kg-osok mezőnyében bemutatkozó Özbas Szofiért szoríthatunk, aki azért is van helyzeti előnyben a többiekkel szemben – s ez vonatkozik első ellenfelére, Martyna Trajdosra is – mert míg a német rivális „csak” egy felnőtt világbajnoki bronzéremmel rendelkezik,

addig Szofi már nyert olimpiai aranyat, 

igaz, egyelőre „csupán” a 2018-as ifjúsági játékokon.

Férfi dzsúdósaink közül elsőként Ungvári Attila mutatkozik be, Európa-bajnoki bronzérmesünk abszolút esélyes az egyiptomi Mohamed Abdelaallal szemben. Már csak azért is bízunk a helytállásában, hogy tovább folytathassa a családi hagyományokat (bátyja, Miklós ezüstérmes lett a londoni olimpián.)

Ugyancsak hajnali négy órakor folytatja szereplését a magyar női kézilabda-válogatott, amelynek az olimpiai ezüstérmes Franciaország elleni balszerencsés vereség (29-30) után mindenképpen győznie kell, ha a minimális célt, a továbbjutást teljesíteni szeretnénk.

Helyzetünket nehezíti Kovacsics Anikó súlyos sérülése;

a hétfői edzésen a csapatkapitány korábban műtött válla ficamodott ki, sajnos lehetetlen a folytatás, helyére a váci Helembai Fannyt hívta be a szakmai stáb.

Amikor a kézilabdameccsen szünet van, körülbelül akkor csobbannak vízbe úszóink, Kenderesi Tamás és Milák Kristóf a férfi 200 méter pillangó, Hosszú Katinka pedig a női 200 méter vegyesúszásban igyekszik a legsimábban a fináléba jutni.

Egy másik vizes sportágban, a vitorlázásban is szoríthatunk (a kiírás szerint 5 óra 5 perctől) legjobbjainknak, Érdi Mária a laser radial, míg Vadnai Benjamin a laseresek között próbál továbbjutni.

Egy óra múlva bemutatkozik Berecz Zsombor is, akit néhányan kimagasló eredmény elérésre is képesnek tartanak a finndingi hajóosztályban.

Negyed hétkor ismét szurkolhatunk Péni István sportlövőnknek, aki Mészáros Eszterrel egy vadonatúj számban, a 10 méteres légpuska vegyes csapatban igyekszik a legtöbbet kihozni magából.

A lövészet után ismét vissza a tollaslabdázókhoz, ahol a második olimpiáján résztvevő Sárosi Laura a thaiföldi Ratcsanok Intanon elleni sima vereség után ezúttgal a malajziai Sonia Cheah Su Ya ellen próbál egy bravúrt véghez vinni.

11.20 perckor

férfi vízilabda-válogatottunk kötelező győzelemre készül a házigazda Japán ellen

– még egyszer nem szeretnénk olyan kellemetlen élményt átélni, mint amelyet a Görögország elleni vereség jelentett.

Háromszoros olimpiai bajnokunk, Hosszú Katinka nem mondhatja, hogy nem él át eseménydús napokat, hiszen – magyar idő szerint – 12 óra 27 perckor a női 200m pillangó előfutamában is rajthoz áll, az előtte lévő percekben azonban még Szabó Szebasztiánnak és a siófoki Németh Nándornak is szurkolhatunk a 100 m férfi gyorsúszás selejtezői során.

A keddi napot további úszóelőfutamok zárják. A magyar szurkolók egyik nagy kedvence, Kapás Boglárka (női 200 m pillangó – 12.31-kor) a férfi 4X200 m gyorsváltónk (12.54-kor), valamint Kalmár Ákos (férfi 800 méteres gyorsúszás – 13.21-kor) egyaránt számít a Magyarországon értük drukkolók szeretetére és energiabombáira is.

Egy biztos: ma éjszaka sem érdemes sokáig aludni, és holnap sem lesz unalmas napunk!   

Nyitó kép Hosszú Katinka - (v)érmes remények Fotó: Kovács Tamás/MTI

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés