Zalgiris-Ferencváros 1-3, a BL harmadik körébe jutott a magyar bajnok

2021. július 27. 19:59

A Fradi augusztus 4-én a cseh Slaviával küzd meg a BL-rájátszásért.

2021. július 27. 19:59
null

Továbbjutott a Ferencváros a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik selejtezőjébe! A magyar bajnok a hazai 2-0-t követően idegenben 3-1-re győzte le a Zalgiris Vilniust, így a Pristhina után a litván bajnokon is túllépett.

Ez azt jelenti, hogy zsinórban harmadik évben lesz ott valamelyik európai kupasorozat csoportkörében a Fradi: ugyanis ha a BL harmadik körében esetleg búcsúznának, az Európa Liga play-off körébe pottyannának, egy ottani kiesés pedig az újonnan létrehozott Konferencialiga csoportkörét jelentené a magyar bajnoknak.

Ami a kedd esti összecsapást illeti: Peter Stöger kezdőjében két magyar – a kapus Dibusz Dénes és a fiatal Csontos Dominik – kapott helyet. ( A második félidőben csereként beállt Sigér és Vécsei is.) Agresszívan kezdtek a litvánok, akik többször megzavarták a zöld-fehérek labdakihozatalát, majd több pontrúgással is veszélyeztettek. Ahogy az lenni szokott azonban, a gólt az erősebb csapat szerezte: az első félidő végén egy ellentámadást követően az új igazolás, Ryan Mmaee talált be.

A második játékrészben is próbálkoztak a litvánok, de nem volt átütő erő a támadásaikban, gólt pedig ismét a visszafogottan játszó Fradi szerzett – megint kontrából, megint Mmaee talált be, de a végén a litvánok tudtak szépíteni. A 93. percben esett litván gólra a szlovák Mak a 94. percben újabb góllal válaszolt. Zalgiris-Ferencváros 1-3, összesítésben 1-5, továbbjutott a Fradi.

Ezzel az is biztossá vált, hogy minimum mennyi pénzt kereshet a magyar csapat ebben az évben: az Európa-konferencialigában 3 millió eurót (1 milliárd forintot) ér a csoportkörbe jutás, a szakmai siker mellett anyagi szempontból is fontos a nemzetközi menetelés. Ez az összeg jóval kevesebb, mint amennyit az elmúlt két idényben keresett a klub az európai porondon. A 2019–2020-as El-csoportkörös szerepléssel 1,7, míg a 2020–2021-es BL-főtáblán való részvétellel 6 milliárd forintnak megfelelő pénz ütötte a Ferencváros markát.

A Fradi jövő héten szerdán a cseh Slavia Prahával küzd meg a BL-rájátszásért.

További eredmények

Flora (észt) - Legia Warszawa (lengyel) 0-1 ( továbbjutott a Varsó 3-1-es összesítéssel)

Helsinki (finn) - Malmö (svéd) 2-2 ( továbbjutott a Malmö 4-3-as összesítéssel)

Omonia Nycosia (ciprusi) - Dinamo Zagreb (horvát) 0-1 ( továbbjutott a Zágráb 3-0-s összesítéssel)

 

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valandil
2021. július 28. 21:34
Á, az uefa majd jól megbünteti a Fradit.
Zokni
2021. július 28. 12:34
“A libsibolsiknak megint rossz napjuk van a fradi győzelme miatt...” - ostobázza. Miért nem inkább az ellenkezője? A sok hazaárulója nem inkább annak a kilenc migránsnak drukkolt?
Gèbi
2021. július 28. 11:50
Ki ezek közül az illegális migráns?
Timur Link
2021. július 28. 11:31
Már csak azért sem, mert Csontos hátvéd (bal?), Nyilasi pedig támadó középpályás volt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik