Olimpiai sztorik – az egész sportvilág a támogatásáról biztosította a visszalépő tornásznőt, Simone Bilest

2021. július 29. 10:37
Ez most másmilyen írás lesz, mint az eddigiek. Lényegében egy idézetgyűjtemény. De a téma nagyon fontos, és még sokat fogunk róla beszélni!

Maga a hír valószínűleg sok olvasónk számára ismert: Simone Biles négyszeres olimpiai bajnok egy rontás után visszalépett a női tornász csapat összetett döntőjétől, majd a női egyéni összetett finálétól is, mondván, nem bír el a rá nehezedő nyomással. 
 

Ez a téma valószínűleg még hosszú ideig lesz porondon, mi is fogunk foglalkozni vele itt, a Mandiner Sporton; nyitányként egy idézetcsokorral készültünk.

Mert túlzás nélkül mondhatjuk: az egész (sport)világ kiállt Simone Biles mellett.

Annak idején nagy port kavart, amikor kiderült, hogy Michael Phelps, az úszófenomén depresszióval küzd, és felesége rettegett attól, hogy egyszer önkezével vet véget az életének. Éppen ezért különösen nagy súlya van annak, hogy megszólalt ebben a témában:

Nagyon nagy teher van a vállunkon. Óriási kihívás, amikor minden fény rád szegeződik, és a világ minden elvárását rád zúdítják. Teljesen oké, ha nem vagy oké. Teljesen oké, hogy vannak fentek és lentek. Mindannyiunknak szükségünk van segítségre, amikor nehézségeken megyünk keresztül. Nekem is nehéz volt eljutnom oda, hogy segítséget kérjek. De én is azt éreztem, hogy nem bírok a rám pakolt terhekkel. Remélem, Simone esete sokak szemét felnyitja!

A korábbi amerikai first lady, Michelle Obama a Twitteren biztosította támogatásáról honfitársát:

Elég jó vagyok? Igen! Ezt mantrázom nap mint nap. Simone Bales, büszkék vagyunk Rád!

Paul Pogba már csak azért is autentikus személy, mert az Instagramon 46 millióan követik, vagyis tud egyet s mást arról, milyen nagy nyilvánosság előtt élni az életed sportolóként. Íme, a francia sztárfutballista Twitter-üzenete:

Egy pillanat, amely kétségbevonhatatlanul megmutatja Simone Biles erejét. Ha egészségről beszélünk, akkor mindig a fizikai részre koncentrálunk, de a mentális rész legalább ilyen fontos. Ha mindkettőre odafigyelsz, virágzó életed lesz!

Sylvester Turner, Houston (innen származik a tornász) polgármestere is üzent Bilesnak:

Csodálatos ember vagy. Ha soha többé nem versenyeznél, akkor is örökre Amerika és az egész világ bajnoka maradnál. Csak légy boldog – ez a legfontosabb!

Az amerika tornászcsapat többi tagja is kiállt Biles mellett – a korszellemnek megfelelően Instagramon. Jordan Chiles például ezt írta:

Sok minden eszembe jut. Mi mindenen mentünk keresztül, kezdve azzal, amikor szinte ok nélkül összekaptunk, meg amikor együtt nevettünk vicceken. A te segítséged is kellett ahhoz, hogy ismét szerelemre gyúljak a sport iránt. Nem tudom szavakba önteni, mennyire büszke vagyok Rád!

Szintén elgondolkodtatóak Sam Mikulak amerikai tornász sorai:

Úgy látom, azt teszi, ami a legjobb számára. Csodálatos látni, hogy van valaki, aki képes szembe menni a társadalmi elvárásokkal, és azt helyezi előtérbe, ami NEKI a legjobb. Felmész a Twitterre, és mindenki ilyeneket írogat: »Azt várom el tőle, hogy… Simone szépen szállítsa az érmeket egymás után...«

A brit tornászok részéről Max Whitlock biztosította támogatásáról Bilest: 

Újra és újra átlépted a határaidat. Pihenj, és szánj időt magadra!

És végül jöjjön a főszereplő meghatottságról árulkodó tweetje:

Az a túláradó szeretet és támogatás, amit kaptam, ráébresztett arra, hogy több vagyok annál, mint egy tornász, aki sikereket ér el. Ezt korábban sosem mertem volna elhinni.

Szívesen látjuk az Önök kommentjeit is ebben a témában, de mi is fogunk még foglalkozni a Biles-sztorival, annak a hátterével.

Nyitókép: Martin Bureau / AFP

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés