Ez nehéz szülés volt: a női vízilabda-válogatott négy góllal győzte le Japánt

2021. július 30. 11:44
Ha sikerül megnyerni az utolsó meccset Kína ellen, megvan a csoportelsőség.

Péntek délelőtt került sor a női vízilabda-válogatott harmadik csoportmeccsére a tokiói olimpián. Bíró Attila csapata – amely szerdán fantasztikus győzelmet aratott az addig hat éve veretlen, olimpián 2008 óta vereség nélkül álló Egyesült Államok csapata ellen – a házigazda japánok ellen.

Az amerikaiak hamar kiheverték a kudarcot, és a péntek reggeli meccsükön 18-5-re kiütötték az oroszokat. A magyar lányok viszont mintha kicsit kényelmesebben kezdtek volna, – vagy a japánok voltak túl harcosak – amelynek köszönhetően az első negyedet a japánok nyerték, 4-3-ra. A második játékrész első felében is még 5-5 volt az állás, és a 6-5-ös magyar vezetést követően is vissza tudtak jönni a japánok: 7-7-el mentek félidőre a csapatok.

A harmadik negyedben 8-7-nél többször volt labdánk a kétgólos vezetéshez, de nem sikerült 9-7-re módosítani az állást, ehelyett a japánok visszajöttek, sőt, a vezetést is átvették. A negyed vége azonban jól sikerült, 12-10-es vezetéssel vártuk az utolsó nyolc percet.

Az utolsó játékrészben aztán helyreállt a világ rendje: a vége 17-13 lett Magyarország javára.

A válogatott utolsó csoportmeccse két nap múlva Kína ellen lesz, ha ott is sikerül győzni, megvan a csoportelsőség.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha mi vagyunk az elsők és az amerikaiak a másodikak (vagy fordítva) azzal az előnnyel jár, hogy a favorit amerikaiakat elkerüljük a döntőig. A csoportelsőség előnye, hogy elvileg a leggyengébb ellenfelet kapjuk a másik csoportból a negyeddöntőben (és az elődöntőben sem az amerikaiakat). Szóval ez egy nagy lehetőség.

Sima meccs volt. nem akartuk kitömni a házigazda japánokat, ezért a 3. negyed végéig kb. 2-es sebességben pólóztunk, meg a bírók is azt fújtak nekik, amit nem szégyelltek. Aztán felkapcsoltunk 3-asba és hirtelen 5 gól lett az előny. Jó ez így. Kína ellen nehezebb lesz, de nyerhető.

Megszólalt a sportismeret mentes övezet.

A magyar női csapatok azért vannak, hogy a szívbajt terjesszék közpénzen. Felülvizsgálatra szoruló helyzet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés