Kisvárdai mennybe menetel, Újpest, újra a pokol

2021. szeptember 14. 10:22

Az NB I 6. fordulója is számtalan érdekességet, váratlan fordulatot hozott. Ezekből csemegézünk.

2021. szeptember 14. 10:22
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

A pénteki nyitómeccsen, a két újonc csatájában a Debrecen szó szerint bedarálta a Gyirmótot. Ez a mérkőzés is igazolta, hogy a Loki nem a szokásos újoncszerepet tölti be ebben az idényben, véleményünk szerint komolyan kell majd velük számolni a dobogóért folytatott harcban is. A védelem egyre inkább összeáll, a kapuban a korábban mellőzött Tomás Kosicky bizonyítja, hogy lehet rá számítani, az önbizalom magabiztosságot ad neki, a védelem összeállt, a Toldi Gábor – Huszti Szabolcs edződuó nagy húzás volt a fiatal Baráth Péter tengelybe állítása, a francia idegenlégiós, Sylvain Deslandes (aki pénteken gólpasszt is adott) és a válogatott Korhut Mihály adja a hátsó alakzat stabilitását. A korábbi (?) válogatott

Dzsudzsák Balázs úgymond dacból is átlag fölött játszik minden meccsen,

remek labdákkal szolgálja ki a társakat, fontos gólokat szerez, és az öltözőben is hangadó. A fiatal Bévárdi Zsombor (aki korábban már Kaposváron ás Siófokon is bizonyította, hogy nagy tehetség) és a futsalmúlttal is rendelkező Soltész Dominik a jövő embere, míg a támadósorban Ugrai Roland a sokadvirágzását éli, ha így folytatja nem csak a gólkirályi címre, hanem – főleg a paksi Hahn János kiszállásával – a gólkirályi címre is komoly esélye lehet.

A Honvéd – Ferencváros „retrórangadón” sokan várták, hogy a kispestiek folytatják jó sorozatukat (értsd: három meccse veretlenek voltak), főleg a nemrég igazolt Nenad Lukics vezérletével, aki ha kezdő volt, mindig gólt szerzett. Nos, a szerb támadó csupán árnyéka volt önmagának, és a hazaiak ugyan nem játszottak rosszul, de a Fradi rutinból lehozta a mecset. A bajnokcsapat még azt is elbírta, hogy a nyilvánvaló gólhelyzetben szabálytalankodó Botka Endrét Karakó játékvezető a 21. percben jogosan kiállította, hiszen ezután szerezték meg a vezetést, amelyet rutinosan meg is tartottak. Korábban azt mondták a Fradiról, hogy míg Szerhij Rebrovnál „csupán” győztek, addig Peter Stögernél felszabadultan is játszanak Tokmacék. Nos, úgy vettük észre:

a Honvéd ellen visszatértek a rebrovi stílushoz,

legalábbis abban az értelemben, hogy a nagy Európa Liga-menetelés előtt csak annyit adtak ki magukból, amennyi a győzelemhez feltétlenül szükséges volt.

Sokan úgy vélekedtek, hogy a gólkirály Hahn János Dunaszerdahelyre igazolását megsínyli majd a Paks támadójátéka. Nos, nem így történt, hiszen a látványos gólt szerző Ádám Martin és a duplázó Sajbán Máté is felszabadultan játszott, arról nem is beszélve, hogy az utóbbi időben

Böde Dánielt is rendre a támadószekcióba cseréli be Bognár György vezetőedző.

Az MTK-nál a támadójátékkal nincs olyan nagy gond, a Grozav - Miovszki duó jó megoldás lehet, ám a védelmet minél előbb rendbe kell raknia a szakmai stábnak, hiszen az utolsó négy meccsen kapott nyolc gól kicsit soknak tűnik…      

A Mezőkövesd – MOL Fehérvár mérkőzés igazi presztízscsatát hozott. A három forduló óta nyeretlen hazaiak illetve a még mindig veretlen vendégek is győzni szerettek volna, és ebből egy igazán látványos, hektikus összecsapás kerekedett ki. A 60. percig úgy tűnt, a hazaiak - a vezetésük birtokában – egyre magabiztosabban játszanak, ám az utolsó negyedórában a Vidi fordított. Nikolics Nemanja idei első gólját lőtte, míg Marcel Heister rendkívül hamar beilleszkedett a Fehérvárba, hátvéd létére már a második látványos találatát szerezte, lehet, hogy az Üllői úton kicsit elhamarkodottan mondtak le róla? S a meccs végére jött a slusszpoén, Pintér mester cseréje, Marin Jurina a hosszabbítás negyedik percében szállította az egy pontot, a korábbi szövetségi kapitány pedig olyan

látványos örömtáncba kezdett az oldalvonal mentén,

amelyre csak egy a csapatával együtt magas hőfokon égő vezetőedző képes…

Sokan értetlenkedve állnak a Kisvárda idei teljesítménye előtt, hiszen a korábban rendre a kiesés ellen küzdő csapat idén győzelmet győzelemre halmoz, és tartja immár ötpontos előnyét a táblázat élén. A Puskás Akadémia ellen sem csináltak semmi különöset, csupán magabiztosan védekeztek, ám amikor támadásba lendültek, mindezt hatalmas önbizalommal, tették, felszabadultan cseleznek, bátran vállalkoznak távoli lövésekre, nem véletlen, hogy egy ilyen bomba eredményezte Claudiu Bumba újabb találatát.

A román támadó egyébként nem titkoltja, hogy a magyar válogatottba vágyik,

ha így folytatja, érdemes lenne az MLSZ vezetőinek, majd Marco Rossi szövetségi kapitánynak is elgondolkoznia ezen a lehetőségen.

A forduló záró mérkőzésén a lila-fehér szurkolóknak a legnagyobb reményt az adta, hogy négy mérkőzés után újra összeállt a Beridze-Tallo támadósor, és a grúz támadó már a 13. percben szerzett góljával igazolta: rajta tényleg sok múlik! Az őrült hajrá után végül egyik csapat sem érdemelt három pontot, a döntetlennek nyilván az egerszegiek örültek jobban, a lila-fehéreket az sem vigasztalhatta, hogy nem volt szerencséjük, hiszen továbbra is kieső helyen állnak. Röviden úgy is összefoglalhatnánk a fordulót: amíg a Kisvárda a mennybe ment, az Újpestnek újra csak a pokol jutott.    

Nyitókép: Ezúttal Tokmac villanása hozta a Fradi győzelmét Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd 

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik