Az alkotmányellenes ötletelések margójára

2021. szeptember 17. 14:23

Nyugalmat javaslok mindenkinek. És a törvényesség maradéktalan, sőt, kínosan aggályos betartását.

2021. szeptember 17. 14:23
Szmodis Jenő

"(...)

Ha legitim álláspont az, hogy hiányzik például 15 %-nyi mandátumom a kétharmadhoz, de mégis alkotmányozni fogok, akkor legalább annyira legitim az, hogy hiányzik mondjuk 3 %-om a feles többséghez, de mégis tovább kormányozok. Az utóbbi álláspont pedig - merőben számszaki értelemben - ötször olyan legitim hozzáállás, mint az előbbi. Szóval nyugalmat javaslok mindenkinek!!! És a törvényesség maradéktalan, sőt, kínosan aggályos betartását.

Akik pedig más állásponton vannak, sőt azt artikulálják is, alighanem zűrzavart, sőt adott esetben polgárháborút kockáztatnak, akár tudnak róla, akár nem, akár akarják azt, akár nem. Ezen a ponton nem pusztán a szakma területéről rugaszkodnak el egyes nyilatkozók. Remélem pontosan és visszafogottan fogalmaztam."

Kapcsolódó cikkek

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2022. február 17. 19:18
Az utolsó mondatra válasz: IGEN! (Karácsonyt a teljes alkalmatlansága ellenére szeretnék, mert azzal a megoldással tudnának Magyarországra a legnagyobb káoszt kimérni, persze (6 6 ós) uniós támogatás mellett!)
Béri Balogh Ádám
2021. október 04. 18:59
Több kannás bort ma már ne igyál...
amca
2021. október 01. 17:10
1 kis polgárháború nem árt. Tisztiiicccsssa orromat-mondta a kapus a reklámban. 1 hét alatt lerendezzük. Nem lesz akasztás. 50-100 botütés. Éppen elég lesz 1 életre. Nyilvánosan. Meztelenül.
Akitlosz
2021. szeptember 28. 22:25
Mert a Fidesz párt alkotmánya alkotmányos? Ilyenkor mi van "ezeréves" állammal, amelynek az alkotmánya 1946. óta nem hatályos? A Fidesz tartja fent a posztkommunista rendszert, amelyben Magyarország alkotmánya nem érvényes. Jogilag jelenleg interregnum van, ugyan nem alkotmányos rend.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik