Pofon a franciáknak - bravúros fordítással a Veszprém legyőzte a PSG-t a férfi kézilabda BL nyitányában

2021. szeptember 17. 21:59

Amíg a Ferecváros labdarúgó csapata Leverkusenben kezdte meg a nemzetközi kupaszereplést csütörtökön, a férfi kézilabdázók elit ligájában a Telekom Veszprém négygólos hátrányból fordítva 34–31-re nyert a PSG ellen a Bajnokok Ligája B-csoportjának 1. fordulójában. A csütörtöki játéknap sikerére hat évet várt a magyar együttes, hiszen ehhez hasonló bravúrt, 2015 novembere óta nem jegyez a veszprémi gárda a párizsi sztárcsapat ellen. Visszatekintettünk a minapi siker mozzanataira.

2021. szeptember 17. 21:59
null
Bánfalvi Szabolcs

A Telekom Veszprém az idény első Bajnokok Ligája meccsét a világklasszisokkal teletűzdelt Paris Saint-Germain csapatával játszotta a Veszprém Arénában. A mérkőzés elején a francia együttes a dán válogatott, Mikkel Hansen hatalmas góljával szerezte meg a vezetést, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok balátlövő találatára rögtön jött a válasz a Veszprém szlovén jobbszélsője, Gasper Marguc révén.

A csapatok folytatták a gyors gólgyártást, a hatodik percben már 4-4 volt az állás.

A veszprémiek jobbátlövője, az egyiptomi Jahja Omar a 11. percben már a negyedik találatának örülhetett, a vendégeknél pedig az olimpiai, világ- és Európa-bajnok francia válogatott beállós, Luka Karabatic vette fel vele a versenyt, ő a 13. percben érte el a negyedik gólját, amivel 8-8-ra alakította az állást. Ezt megelőzően Mikkel Hansen büntetőjét védte a Veszprém kapusa, Rodrigo Corrales. Az Európa-bajnok spanyol válogatott hálóőr hatalmas bravúrt mutatott, a többször is a világ legjobb kézilabdázójának választott dán klasszis nem igazán szokott hetest hibázni.

Emellett a hazaiak balszélsője, Manuel Strlek is remekelt, az olimpiai-és világbajnoki bronzérmes horvát válogatott a 17. percben harmadik alkalommal vette be a párizsiak kapuját, és ezzel 10-10-re módosította az állást.

Fej-fej mellett haladt a két csapat 12-12-ig, majd elhúzott a PSG négy góllal,

ugyanis a Veszprém a 20. percben szerzett 12. gólja után mindössze a 30. percben volt újra eredményes, a szerb irányító, Petar Nenadics első találata törte meg a rendkívül hosszú gólcsendet.

Az egész meccsen remeklő veszprémi Jahja Omar, valamint Luka Karabatic és Nedim Remili, a francia csapat játékosai a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, a B-csoport első fordulójában játszott Telekom Veszprém–Paris Saint-Germain mérkőzésen a Veszprém Arénában 2021. szeptember 16-án. MTI/Krizsán Csaba
Az egész meccsen remeklő veszprémi Jahja Omar, valamint Luka Karabatic és Nedim Remili, a francia csapat játékosai a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, a B-csoport első fordulójában játszott Telekom Veszprém–Paris Saint-Germain mérkőzésen a Veszprém Arénában 2021. szeptember 16-án. MTI/Krizsán Csaba

Végül 17-13-as vendég vezetéssel vonultak szünetre a felek. Rodrigo Corrales kiváló védéseinek köszönhetően nem tudtak négy gólnál nagyobb előnybe kerülni a párizsiak. A meccs pikantériája, hogy a 202 centiméter magas kapus 2020 nyarán érkezett a Veszprém csapatába, s éppen a PSG-től igazolt át, ahol 2017 nyarától három idényt húzott le.

A második félidő 2. percében Luka Karabatic kapott kétperces kiállítást, amit a Veszprém két góllal használt ki Petar Nenadics és Manuel Strlek révén, kettő gólra csökkentve a hátrányt. A 35. percben megint emberelőnybe kerültek a hazaiak, ezúttal a párizsiak lengyel válogatott beállóját, Kamil Syprzakot küldték ki két percre. A 36. percben Manuel Strlek megint betalált, így

öt perc alatt három gólt szerzett – szép teljesítmény –, s ezzel egy gólra jött fel a Veszprém.

Azonban Luka Karabatic is dobott egy gólt még ugyanebben a percben, ekkor 18–20-at mutatott az eredményjelző.

A 37. percben a vendégek edzője, Raul González időt kért, s ezután a francia együttes számára jól alakult a találkozó. A hazaiaktól a szlovén Blaz Blagotinseket öt percen belül kétszer is kiállították két percre, amelyet a vendég gárda kíméletlenül kihasznált, visszaállítva a négygólos előnyt a 43. percben (20-24). Erre reagálva, a 44. percben a veszprémiek edzője, Momir Ilics is időt kért, amely szintén bejött, három perc alatt zsinórban hármat dobott a Veszprém – Jahja Omar a hetedik, Lékai Máté az első és Petar Nenadics a harmadik gólját szerezte ekkor. Ezzel már csak egy volt közte (23–24).

Az 51. percben pedig a PSG megint időt kért, miután a Veszprém átvette a vezetést

az egész meccsen nagyszerű formában játszó Jahja Omar nyolcadik találatának köszönhetően (27-26). Az időkérés után a párizsi gárda még ki tudott egyenlíteni az 54. percben, azonban öt perccel a vége előtt Lékai Máté góljával már kettővel vezetett a Veszprém (30-28).

Az 57. percben a franciák feljöttek megint egy gólra, majd az 58. percben Lékai Máté betörésből újabb gólt szerzett, ám utána ki is állították két percre kétgólos veszprémi előnynél (32-30).  Az 59. percben a PSG holland válogatott játékosa, Luc Steins lövését védte óriási bravúrral a szerb Vladimir Cupara, aki az utolsó percekre állt be a hazai kapuba Rodrigo Corrales helyére. Még ugyanabban a percben újabb veszprémi időkérés után Jahja Omar a tizedik gólját dobta, eldöntve ezzel a találkozót (33–30). Az utolsó percben Mikkel Hansen szépített, azonban a veszprémiek francia olimpiai és világbajnok játékosa,

Kentin Mahé állította be a 34-31-es végeredményt.

Remekül játszott a Veszprém a második félidőben, amelyet 21-14-re nyert meg. A veszprémiek 34 góljának több mint felét Jahja Omar és Manuel Strlek szerezte, előbbi tíz, utóbbi nyolc találatott jegyzett.

A Veszprém értékes két pontot szerzett, emellett különleges ez a siker, hiszen 2015 novembere óta először győzött a PSG ellen.

Akkor a bakonyi alakulat 28–20-ra nyert a csoportkörben, ám azóta mind a hat mérkőzést elveszítette a párizsiak ellen, ebből hármat hazai pályán.

A veszprémi Kentin Mahé a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, a B-csoport első fordulójában játszott Telekom Veszprém–Paris Saint-Germain mérkőzésen a Veszprém Arénában 2021. szeptember 16-án. MTI/Krizsán Csaba
A veszprémi Kentin Mahé a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, a B-csoport első fordulójában játszott Telekom Veszprém–Paris Saint-Germain mérkőzésen a Veszprém Arénában 2021. szeptember 16-án. MTI/Krizsán Csaba

Nyilatkozatok:

„Elismerésem a Paris Saint-Germainnek. Nem sokon múlt, a PSG is könnyen megnyerhette volna a mérkőzést. Varázslatos meccs volt, nagyon elégedett vagyok a győzelemmel, a játékosok megmutatták az igazi arcukat. Az első félidő utolsó 10 percében sok hibát vétettünk, kapkodtunk támadásban, sok lerohanásgólt kaptunk. A második játékrész közepén is volt egy kisebb hullámvölgy, három hetest rontottunk. De összességében nagyon elégedett vagyok.” – értékelt Momir Ilics, a Veszprém edzője a klub hivatalos honlapján.

„Kiváló meccset játszottunk, hatalmas csata volt, megfelelt a Bajnokok Ligája színvonalának. Elégedett vagyok a teljesítményünkkel és a győzelemmel. Nagy motivációval léptünk pályára, és megmutattuk, hogyan kell a Veszprémnek hazai pályán játszani. Remélem, tudjuk folytatni a következő meccseket ezen a magas szinten.” – közölte a veszprémiek jobbátlövője, az egész meccsen remeklő, 10 gólt szerző Jahja Omar a klub hivatalos honlapján.

„Nagyszerű meccs volt. A mérkőzés végén kicsit fáradtunk voltunk, és a közönség segített nekünk. Nagyon fontos volt számunkra, hogy otthon nyerjünk, mert rendkívül nehéz csoportba kerültünk, minden pont számít.” – a francia l’Équipe-nek értékelt a PSG korábbi kapusa, Rodrigo Corrales, aki 2020 nyara óta játszik Veszprémben.

 „Elismerésem a Veszprémnek, jól kezdtük a találkozót, mind védekezésben és támadásban is, így a szünetre négygólos előnyt tudtunk kialakítani. A második félidőben minden megváltozott, sok hibát vétettünk, így a Veszprém közelebb tudott jönni. Aztán a hazaiak az utolsó 15 percnyi remek játékkal át is vették a vezetést.” – nyilatkozta a PSG edzője, Raul González a Veszprém hivatalos honlapján.

„Az első félidőben a legjobb kézilabdát nyújtottuk, majd a második játékrészben ezt a Veszprém produkálta. Egy mérkőzés megnyeréséhez nem elég csak harminc percet játszani, Túl sok hibát követtünk el, túlságosan siettünk támadásban, miközben tudjuk, hogy a Veszprém nagyon gyorsan játssza az ellentámadásokat. Ez nem elég, úgy érezzük, hogy megnyerhettük volna ezt a meccset.” – mondta a PSG négygólos beállója, Kamil Syprzak, a francia l’Équipe-nek.

 

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA

CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ

B-CSOPORT

TELEKOM VESZPRÉM–PARIS SAINT-GERMAIN 34–31 (13–17)

Veszprém, 4600 néző. V: Gubica, Milosevic (horvátok).

Telekom Veszprém: Corrales – Gasper Marguc 3, Jahja Omar 10, Lékai 4, Blagotinsek, Sipos, Strlek 8. Csere: Cupara (kapus), A. Nilsson 2, Ligetvári 3, Mahé 1, Maqueda, Nenadics 3, Manaszkov, Lukács P., Ilic Z. Edző: Momir Ilics

Paris Saint-Germain: Gérard – Solé, Remili 3, N. Karabatic 2, L. Karabatic 5, M. Hansen 7, Keita 1. Csere: Genty (kapus), Kounkoud 2, Syprzak 4, Grébille 1, Ntanzi, Prandi 2, Steins 2, Kristopans 2, H. Toft Hansen. Edző: Raul González

 

Nyitókép: A győztes veszprémi csapat tagjai ünnepelnek a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, a B-csoport első fordulójában játszott Telekom Veszprém–Paris Saint-Germain mérkőzés után a Veszprém Arénában 2021. szeptember 16-án. MTI/Krizsán Csaba

Kapcsolódó cikkek

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sufnik
2021. szeptember 19. 16:23
Még egy HÁTBA SZÚRÁS!!!!!!!!
kolozsv
2021. szeptember 19. 10:48
Meg a magyarok.
kalhana
2021. szeptember 19. 10:48
Ez szép. Szép. De hol vannak a négerek?
pollip
2021. szeptember 19. 10:47
Most több van, mint tavaly
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik