RAPID - online mellékletünk

Kétszer is Kiss Norbert állt Le Mansban a dobogó tetején!

2021. szeptember 27. 17:58
Szombaton és vasárnap is magyar himnusz szólt Franciaországban, Le Mansban a szombathelyi Kiss Norbertnek és nyíregyházi versenycsapatának, a Révész Racingnek.

RAPID - a Mandiner Sport és a Racingline.hu hétfői digitális autó-motor sport melléklete

Vámosi Péter írása

A kamion Eb mezőnye a legendás pálya rövidebb, úgynevezett Bugatti kialakításán versenyzett az elmúlt hétvégén, és jól is indult a szombatja a Révész Racing csapatának. Kiss Norbert megszerezte a pole pozíciót, azonban az egyik bajnokaspiráns ellenfele még gyors körön volt, így akadályozta Lenzet a magyar pilóta, amit a versenybírók utólagosan egy három rajthelyes büntetéssel jutalmaztak.

A „Balu” becenevű, magyar MAN versenykamion tehát a negyedik helyről indult.

Remek rajtot követően pont Sascha Lenzt megelőzve már fel is jött a dobogós pozícióba Kiss, előtte Antonio Albacete haladt, aki szintén MAN-t hajt, és kamion Európa-bajnokságon kvázi Kiss Norbert csapattársa, a „Titan” fantázianevű alakulatban. Azonban ez nem a Forma-1, itt mindenki leginkább önmagáért harcol, függetlenül attól, hogy egy adott istálló hány versenykamiont készít fel vagy épít. Csapatutasításra tehát nem lehetett számítani, így a hétvége első versenyén a két tapasztalt veterán, Hahn és Albacete mögött futott be a magyar versenyző.

Kiss Norbert győzelmével 26 pontra növelte előnyét az összetett versenyben. MTI/Koszticsák Szilárd

A fordított rajtrácsos második versenyen Kiss a hatodik helyről indult, és hogy ne legyen egyszerű dolga senkinek sem: leszakadt az ég. A Révész-fiúk villámgyorsan megtalálták a megfelelő esős beállításokat, ami végül kulcselemnek bizonyult. A biztonsági követelmények csak sárga zászlós repülőrajtot tettek lehetővé, így mindenki maradt a helyén, de már versenytempóban. A harmadik körben engedték el a mezőnyt, Kiss Norbert egyből fel is jött az ötödik helyre. Az élről induló Faas folyamatosan csúszott vissza, míg Kiss egyik bajnokaspiráns ellenfele, a cseh Lacko az élre állt. A szombathelyi versenyző elé keveredett végül Faas, – aki a mercedeses korábbi német istállójában a csapattársa is volt egy évig –, így a magyar fiú már a negyedik helyen haladt. A hatodik körben előzte meg a Team Löwen Power alakulat egyik sofőrjét, Jamie Andersont, a nyolcadikban a másikat, Sascha Lenzt. 

Több próbálkozás után végül fél körrel a leintés előtt „Balu” felfalta az egyébként esőmenőnek számító Lackot is, így a 36 éves magyar pilóta újra nyert!

Vasárnap szerencsére már nem volt gond délelőtt az időmérő edzést követően, így újra Kiss terelte az első helyre a szörnyetegét. Rajtja jól sikerült, okosan osztotta be a technikát, így nagy fölénnyel nyert újra a magyar versenyző, és rajt-cél győzelmet aratott. A szeptemberi menetrend utolsó futamán pedig a nyolcadik helyről rajtolva az ötödik helyen ért célba.

Ezzel Kiss Norbert 26 pontos előnnyel várhatja a hétvégi fordulót a spanyolországi Jaramában,

175 pontjával vezet az összetett versenyben. Őt követi Sascha Lenz, akinek 149 egysége van, míg Adam Lackonak 146. Ezen négy futam is követhető lesz majd élőben magyar kommentárral Kiss Norbi Facebook oldalán, valamint a Racingline.hu YouTube csatornáján.

 

Nyitókép: Kiss Norbert a négyből két futamot nyert meg a gyorsasági kamion Eb hétvégi franciaországi fordulóján Le Mans-ban, ezzel 26 pontra növelte előnyét az összetett versenyben. Kiss Norbert Média

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés