Jakabos Zsuzsanna tíz év után nyert ismét Világkupa versenyt 400 vegyesen

2021. október 3. 19:21
A berlini állomáson nem talált legyőzőre. Kós Hubert élete első érmét nyerte 200 pillangón. Illetve láthatáron egy újabb űrlény, még embrió-formában.

A szezon első Világkupa állomását rendezték a hétvégén Berlinben. Rögtön a nyitónapon, pénteken két magyar érem volt a termés: Szabó Szebasztián 50 gyorson a másodiknak csapott a célba, 100 pillangón pedig a harmadik helyet szerezte meg. 

Szombaton Jakabos Zsuzsanna tíz év elteltével nyert ismét Világkupa versenyt a(z egyik) királyszámban, 400 vegyesen! Legutóbb 2011-ben, Stockholmban sikerült neki ugyanez.

A rövidebbik vegyesszámban nagymedencés junior világcsúcstartó, 18 éves Kós Hubert éppen csak lemaradt pénteken a dobógóról 200 háton, majd szombaton még kevesebbel, 3 századdal a legsikeresebb számában, 200 vegyesen. Ez utóbbit junior világcsúccsal nyerte a 17 éves dél-afrikai Matthew Sates. Rövidpályán, így Kós továbbra is junior világcsúcstartó a távon, amin az olimpián is rajthoz állt.

Röviddel később Kós begyűjtötte élete első világkupa-érmét, 200 pillangón lett harmadik.

Majd a zárónap nyitószámában, 400 vegyesen rögtön meg is fejelte, egy második hellyel. Némileg aggasztó a jövőre nézve, hogy az egy évvel fiatalabb, az előbb már említett Sates mögött. A dél-afrikai ráadásul még a két „rendes” vegyes táv mellett megnyerte a kismedencés volta miatt periférikusabb 100 vegyest is. Valamint a legkevésbé sem periférikus 200 gyorsat: junior világcsúccsal. Ez a pont egy némileg aggodalmas „jegyezzük meg a nevet” helye.

Szabó Szebasztiánnak is volt dolga dél-afrikaival a hétvége folyamán, de a zárónapon 50 pillangón úgy lett második, hogy azért csak megverte Chad Le Clost, akitől kikapott 100-on és aki nyerte a 200-at.

A Világkupa-nyitóhétvége egyéni számait a női 200 vegyes zárta, melyen Jakabos Zsuzsanna második helyet ért el.

Folytatás október 7-9 között (figyelem, csütörtök-szombat!) Budapesten, a Duna Arénában.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

 

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hasonló ez, mint az államtitkárunk ( Szabó Tünde ) szereplése. Ő végig Egerszegi Krisztával versenyzett és lett második. Jakabosnak meg ezt jelentette Hosszú Katinka.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés