Jogos volt a zártkapus büntetés? Mit vártunk az Albánia elleni meccstől? Itt a Jobbfelső: pipa első adása!

2021. október 9. 2:25

Írta: Edvi László
Zárt kapuk mögött fogadja ma nemzeti válogatottunk Albániát. A sorsdöntő mérkőzés.

Anglia-Rasszisták 4-0. Ezt a címet adta a szeptemberi budapesti mérkőzésről írt tudósításának egy angol sajtótermék. Ennek a találkozónak a „visszavágójára” kedden kerül sor Londonban, de azt megelőzően, szombat este Albániát fogadja válogatottunk  Budapesten.

Az üres Puskás Arénában.

A nézők nélküli mérkőzés előzménye, hogy az angolok vendégjátéka alatt többek szerint rasszista megnyilvánulások hangzottak el a nézőtérről. Az eset nagy port vert fel az angol és a magyar sajtóban egyaránt. 

A döntés igazságosságáról is vitatkozott a Mandiner szerkesztőségében a házigazda Csisztu Zsuzsa, Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, Ilku Miklós, az Index főszerkesztő-helyettese és Edvi László, a Mandiner szakújságírója. 

A beszélgetés során szóba került a Tanú című film egyik ismert elszólása, Hofi Géza klasszikus története a sapkát viselő, és a sapka nélküli kisnyusziról, és az angol kapitány tárgyilagos mondata:

söprögessen mindenki a saját háza táján.

A beszélgetőtársak megvitatták, hogy mi a súlyosabb: majomhangokat utánozni a nézőtéren vagy poharakat dobálni a pályára, illik-e szivárványos zászlóval beszaladni a pályára nemzeti himnusz alatt, illetve az ellenfél kapusának a szemébe világítani.

Nagy kérdés, gyengült- e válogatottunk a nyári Európa-bajnokság óta, vagy csak akkor a nagy eufória közepette mindent színesebbnek láttunk?

Érkezik-e magyar gól a jobbfelső pipába, vagy a kapu más részébe a Wembleyben?

A vélemények különbözőek, és hogy kinek van igaza, azt csak önök tudják eldönteni! Hallgassák meg a Mandiner „Jobbfelső:pipa” című vitapodcastjának első adását! 

 

A nyitóképen: Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, Ilku Miklós, az Index.hu főszerkesztő-helyettese, Csisztu Zsuzsa, a Mandiner Sport rovatvezetője, és Edvi László, a Mandiner Sport labdarúgó szakírója

 

 

 

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ma Piara Powarnak hívják a hóhért, a segédjét pedig Jósa Bálintnak.
Ők ugyanazok, mint voltak 100 éve, amikor propagandájukban a világ szemében Magyarország a népek börtöneként lett legyalázva, ezért kellett megcsonkítani, miközben az Antant-országok fényévekkel voltak brutálisabbak a nemzetiségeikkel szemben.
Majd mi voltunk az utolsó csatlósai Hitlernek és a nácizmusnak, miközben mi mentettük meg a legtöbb zsidó embert a II. vh-ban, abszolút értékben és számarányosan IS.
Ma pedig mi vagyunk az első rasszisták, akiket ki kell zárni a kultúrnépek sportjából, az elfajzott zsidó Piara Powar "útmutatása" alapján... Aki sosem találkozott G. Sorossal, ugyebár, mint ahogy az elődei is egytől egyig fair play gentleman módra politizáltak - de főleg RABOLTAK, RABOLNAK...

Takarodj a bolhás vackodba.

Hát, Franciaország nemzetiségei lehet, nagyon másként látnák.
Miként walesiek, írek, skótok, vallon, flamandok, hogy az USA fontos fekete matterseiről ne is beszéljek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés