Kik a leggyorsabb férfisportolók? És mitől azok? Előzetes Baji Balázzsal, Németh Nándorral és Tótka Sándorral

2021. október 15. 14:15
Usain Bolt még ma is a „bolygó leggyorsabb embere” büszke cím birtokosa, s valahol mindig is presztízskérdésnek számított, hogy a különféle közegekben, földön, vízben vagy víz felett melyik sportoló számít a leggyorsabbnak. Hazánk három leggyorsabb sprinterét és csúcstartóját egy közös interjúban kérdeztük arról, mitől lehet valaki ilyen gyors. Előzetesünk.

Baji Balázs – a napokban a visszavonulását bejelentő atléta klasszis –  a valaha élt leggyorsabb gátfutónk, Németh Nándor úszósprinter pedig 57 év után először volt képes arra, hogy magyarként olimpiai döntőt ússzon a legklasszikusabb sprintszámban, a százméteres gyorsúszásban. Tótka Sándor pedig jelenleg az egész bolygón a leggyorsabb kajakos sprinter. Mitől ilyen gyorsak ezek a sportolók? Milyenek a reflexeik? Hogyan fejlesztik a sebességüket, és mitől óvakodnak, nehogy lelassuljanak?

A Csisztu Sport Cast legújabb, szombaton délelőtt tíz órakor látható premierjében ezeknek a kérdéseknek járok utána három klasszis sportolónk, három olimpikon társaságában. 

Íme, egy rövid előzetes:

 

A nyitóképen: Németh Nándor, Tótka Sándor és Baji Balázs. Fotó: Lékó Tamás / Csisztu Sport Cast

 

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés