A FIFA tanácskozást szervez a kétévenkénti világbajnokságról

2021. október 20. 18:55
A négy helyett kétévenkénti vb-rendezés Infantino forradalmi terve, az erről szóló tanulmány elkészítéséhez májusban a szervezet 211 tagjából 166 támogatását sikerült megnyernie.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) december 20-án tanácskozást rendez a világbajnokság kétévenkénti megrendezéséről. Az időpontot Gianni Infantino FIFA-elnök jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján.

A négy helyett kétévenkénti vb-rendezés Infantino forradalmi terve, az erről szóló tanulmány elkészítéséhez májusban a szervezet 211 tagjából 166 támogatását sikerült megnyernie, többeknek viszont éles ellenkezés volt a reakciójuk. Bírálta a tervet az európai (UEFA) és a dél-amerikai (CONMEBOL) szövetség is, továbbá az ezekben a térségekben lévő klubok, játékosok és szurkolói csoportosulások. A magyar szövetség jelezte, hogy az UEFA-t támogatja a vb-rendezéssel kapcsolatban. Legutóbb a Nemzetközi Olimpiai Bizottság adott hangot aggodalmának.    

Az elnök szerdán elmondta, az a célja, hogy mindenkit azonos nevezőre hozzon, vagyis teljes egyetértés és összefogás legyen a témában, bár elismerte, hogy jelenleg heves viták folynak az ügyben. A német szövetség (DFB) vezetői eközben azt állítják, Infantino már rájött, hogy nincs értelme erőltetnie a tervet az európai klubok és szövetségek komoly ellenállása miatt.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Erdem Sahin

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés