Az öttusa meghalt, élt 112 évet

2021. november 5. 13:43

Kálnoki Kis Attila
24.hu
A nemzetközi szövetség döntése értelmében kikerül az öttusából a lovaglás, a legszebb tusa. A világbajnok Kálnoki Kis Attila – a sportág nagy alakjainak és a sportágnak kívülről szurkolóknak nagy többségével együtt – úgy látja, ezzel az öttusa meg is halt.

”Ahelyett, hogy korábbi szeretett sportágam az elmúlt harminc évben a meglévő értékeire koncentrált volna, ehhez talált volna ki megfelelő üzenetet, marketinget, a megfelelési kényszer miatt folytonosan előrefelé menekült. Ennek nem lehet más a vége, minthogy előbb-utóbb belehal a sok újításba.

A lovaglás eltörlésével átlépett egy határt. A sportág alapjain változtatott. Fájó kimondanom: az én ismert öttusám ezzel meghalt. 1912-2024 között élt 112 évet. Bárhogyan is döntenek, bármivé is alakítják át, az már egy teljesen másik sportág lesz. Nevezzék akárhogyan is.”

A teljes írást itt olvashatja.

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

112 éve ismered. Hiteles.

Nem kell mindent kényszeresen modernizálni. Vagy a fogathajtást, díjugratást is modernizálni kéne, felváltani valami technikai sporttal? Igen, akár versenyt eldöntő probléma volt, hogyan tud valaki egy ismeretlen lovat együttműködésre bírni, ez a technikai tudáson kívül intelligenciát is igényelt. Akinek van fogalma a lovakról, az megérti. A mi nagyjainkkal is előfordult, hogy nem sikerült a lovaglásuk, de nem picsogtak utána.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában