Üzenet a távolból, női jégkorongozóinknak

2021. november 13. 14:06

Írta: Edvi László
Gólzáporos, 11-1-es sikerrel kezdte az olimpiai selejtezőt a női jégkorong-válogatott. Folytatás előbb a lengyelnél erősebb, majd sokkal erősebb válogatott ellen. A sorsdöntő csaták előtt a lányok pakkot kaptak itthonról, benne egy videóval, sok ismert ember buzdító szavaival.

Sportolók, színészek, zenészek és a sportág szakavatott kommentátora is üzent a Chomutovban az olimpiai részvételért küzdő válogatott tagjainak.

Gurisatti Gréta elmeséli a lányoknak milyen érzés egy olimpián képviselni hazánkat, Lékai-Kiss Ramona az augusztusi világbajnokságról is beszél, Hajdú B. István pedig egy régi történetet elevenít fel. Ám minden poént nem lenne helyes lelőni előre, itt nézhető meg a lányoknak címzett teljes filmecske: 

Forrás. Magyar Jégkorong Szövetség/YouTube

A női jégkorong-válogatott ma este Norvégia ellen lép jégre. Ez sokkal nehezebb mérkőzés lesz, mint a csütörtöki, Lengyelország elleni. Norvégia nagyjából olyan játékerőt képvisel, mint Magyarország. Amikor legutóbb tétmeccsen találkozott a két csapat, akkor a magyarok nyertek, 2-1-re. Az a mérkőzés Budapesten volt, és annak a győzelemnek (is) köszönhetően jutott fel a csapat világbajnokság legmagasabb osztályába. Ha ma is sikerülne győzni, akkor egyetlen találkozóra kerül a társaság attól, hogy ott legyen a februári, pekingi téli olimpia 10-es mezőnyében.  

2021. november 11., csütörtök, 12:00: Magyarország–Lengyelország 11-1
2021. november 11., csütörtök, 16:00: Csehország–Norvégia 3-1

Ma,16:00: Lengyelország–Csehország
Ma, 20:00: Magyarország–Norvégia

Holnap, 16:00: Csehország–Magyarország
Holnap, 20:00: Norvégia–Lengyelország

 

 

A nyitóképen: Csütörtökön Lengyelország ellen 11 gólt ünnepelhettek a magyar női jégkorong-válogatott tagjai. Fotó: MJSZ/Vörös Dávid

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés