„Rendszerszintű változás kell a magyar labdarúgásban” – itt a Mandiner legújabb sportpodcastja!

2021. november 26. 16:17

Írta: Edvi László
Néhány nappal a Vb-selejtezők zárása után mi más lehetne a téma, mint Marco Rossi csapatának idei teljesítménye. Abban a résztvevők egyetértettek, hogy a negyedik hely csalódás, ám lehet, hogy ennél jobbat a jövőben sem remélhetünk? Itt a Jobbfelső: pipa! negyedik adása!

Kérdések, kérdések és kérdések, melyek megfogalmazódnak labdarúgó-válogatottunk szereplése kapcsán. A válaszokat a beszélgetés résztvevői sem tudják, de van véleményük.

Van arról is, hogy mennyire vették komolyan az angolok és a lengyelek a magyar válogatott elleni találkozót. Polak, Węgier dwa bratanki”, avagy miért nem játszott a világ legjobb formában lévő játékosa, Robert Lewandowski?

A klubok uralkodnak a válogatottak felett?

Felidézzük, mit mondott Marco Rossi szövetségi kapitány a selejtezők előtt az esélyekről, majd (szigorúan matematikai alapon) számolgatjuk válogatottunk esélyeit egy világbajnoki szereplésre. Mert nem ugyanaz Európában a legjobb 13 közé kerülni, mint a legjobb 24 közé. Ám amíg a közvetlen utánpótlást jelentő korosztályos válogatottak sem teljesítenek jól, addig a jövő sem túl biztató. Régebben több tehetséges játékosunk volt?

Szó lesz arról is, ki volt az utolsó világbajnoki szereplésünk óta a legsikeresebb kapitány.

Hrutka János statisztikát vezetett selejtező-csoportunkban a válogatottak kapura lövéseiről, és döbbenetes adatokat oszt meg hallgatóival. Arról is elmondja a véleményét, hogy mennyire vehetőek komolyan egy török újság információi egy magyar focista átigazolásával kapcsolatban. Továbbá beszél az utánpótlás helyzetéről, és az egész rendszer működőképességéről. Azt is elárulja, miről beszélt Shane Tusuppal, illetve, hogy szerinte Marco Rossival, vagy mással lenne sikeresebb a magyar válogatott.

A teljes adást itt hallgathatja meg: 

 

Fotó: Földházi Árpád, Mandiner

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Rendszerváltás??? 11 év focit támogató FIDESZ kormányzás után?

Kell? Kellett volna már régen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés