Bravúrgyőzelmet aratott a Honvéd, Horváth Ferenc megmenekült

2021. december 4. 1:10

Írta: Vámos Tamás
A forduló nyitómérkőzése váratlan fordulatokat hozott, és hihetetlen izgalmakat tartogatott.

Kimondva kimondatlanul a vezetőedzőjükért harcolva léptek pályára a kispesti futballisták, ennek ellenére a mérkőzés elején a paksi támadósor két illusztris alakja lett a főszereplő: Böde Dániel már a 4. percben sárga lapot kapott, hiszen Berke Balázs játékvezető szerint felelőtlenül könyökölte le Lukas Klemenzet. Közvetlen ezután Ádám Martin igazolta, hogy miért is vezeti az NB I góllövőlistáját: 18 méterről látványos gólt csavart Szappanos Péter kapujának jobb oldalába.

A vezető találat után sem ült le a Paks, előbb Bognár István, majd újra Ádám veszélyeztetett. A vendégeknek csupán szórványos kísérletei voltak, ezt már a Paksra utazó vendégszurkolók sem nézték jó szemmel, hiszen

már a 20. percben felcsendült a korántsem baráti „Horváth, takarodj, Horváth, takarodj!” felszólítás,

majd ezt követte a „K…a gyenge! K…a gyenge!” rigmus. A Honvéd játékosain érezhető volt a feszültség, nem csoda, hogy csupán a 25. percben veszélyeztettek először: ekkor a megműtött Nagy Gergelyt helyettesítő Rácz Gergő tolta ki Baráth fejesét a léc alól.

Fél óra elteltével jött az első VAR-akció, ám Böde és Baráth találkozása nem hozott büntetőt a hazaiaknak. A 35. percben újra a Honvéd-tábor türelmetlenkedett a fentebb már idézett jelzőkkel, ezt már a pályán lévő vendégjátékosok sem bírták tovább: Hidi lövését még blokkolta a paksi védelem, de érkezett Lukics, és a Honvéd szerb bombázója a kapu jobb oldalába talált. Megjegyzendő: a lövés mellé ment volna, ha nem ér bele előzékenyen az egyik paksi védő…

S milyen a szurkolói lélektan:

akik öt perce még pocskondiázták a kispestiek vezetőedzőjét, az egyenlítést követően már emígyen énekeltek: „Horváth Feriért, Horváth Feriért, küzdjetek a Horváth Feriért!”

A félidő vége előtt két perccel azonban jött az újabb fordulat: Pantelics a labda helyett Papp Kristóf térdét trafálta telibe, Berke bíró pedig a VAR igénybe vételével megítélte a jogos büntetőt, amelyet Ádám bevágott – de ezzel még nem volt vége! Ugyanis a játékrész hosszabbításának első percében Hidi addig, addig tologatta a labdát, míg belelőtte a sűrűbe, a menteni igyekvő Tamás Olivér belepiszkált, ám így a labda – ahelyett, hogy Rácz magabiztos zsákmánya lett volna – a hálóba vágódott.

Ádám Martint (középen) néha hat Honvéd-játékos sem tudta feltartóztatni Fotó: paksifc.hu

A második félidőben sokáig nem történt semmilyen említésre méltó dolog, paksi oldalon hol Bognár, „Kispestről” Zsótér hagyott ki helyzeteket, de az látható volt: a hazaiak játéka kissé vérszegénnyé vált. Ez talán annak is köszönhető volt, hogy Bödét már a szünetben lekapta a pályáról Bognár György, míg az első félidőben sziporkázó Ádám Martin ekkor már elveszett a kispesti védők sűrűjében. S amikor már mindenki elkönyvelte a 2-2-es döntetlent, ismét „szót kért” a VAR: a hosszabbítás negyedik percében Lukics a paksi 16-oson belül ugyan a labda mellé rúgott, de érkezett Lenzsér, és ahogy kell, ellenfele lábfejére taposott. A szerb fiú érezte, hogy most kell nagyot üvöltenie, ám a VAR is igazolta, hogy a vétlen szabálytalanság is szabálytalanság, Berke pedig meg is adta a büntetőt.

A fővárosiak mestere szinte egész ősszel arról panaszkodott, hogy a videóbírós rendszer végig őket sújtotta, ráadásul a szerencse is elkerülte őket, nos, a paksi találkozó után egy szava sem lehet, hiszen az első két Honvéd-gól előtt rendkívül nagy mázlijuk volt, a mérkőzés hosszabbításában pedig „találtak” egy büntetőt, amelyet Lukics ráadásul úgy értékesített, hogy a labda a kapufáról pattant a hálóba.

Horváth Ferenc és a Honvéd tehát életben maradt (már ami a további közös munkát illeti) és abban teljesen igaza volt a kispesti szakembernek, hogy egy ilyen találkozó után minden esély megvan arra, hogy forduljon a kocka, és tartósan elinduljanak felfelé…

Nyitókép: Ismét Nenad Lukics (jobbra) volt a nyerőember Fotó: honvedfc.hu

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés