Emberelőnyben sem tudta megverni a Fradi a Puskás Akadémiát

2021. december 4. 19:49

Írta: Vámos Tamás
A bajnokcsapat 566 perc után kapott gólt, és ezzel meg is szakadt négy mérkőzésből álló győzelmi sorozata.
A rangadó első negyedórájában főként az borzolta a kedélyeket, hogy Szolnoki Roland szétrúgta Eldar Civic bokáját,

az ütemtelen belépő csupán sárga lapot ért, mint ahogy Marko Marin is kapott egy figyelmeztetést, mivel szigorúbb büntetést követelt Andó-Szabó Sándor játékvezetőtől. Ami tény: a Fradi bosnyák légiósát hordágyon vitték le, le is kellett cserélni, meglepődnénk, ha az ősszel még csapata rendelkezésére tudna állni.

Ez az intermezzo alapvetően határozta meg a mérkőzés hangulatát (a sérülést okozó Szolnoki minden labdaérintését hatalmas füttyszóval díjazta a ferencvárosi B-közép), hiszen igencsak elkezdték aprítani egymást a játékosok, ezt jól jelzi, hogy a vezetőbíró az első játékrészben öt sárga lapot is kiosztott.

Ám a Fradi amint a játékkal kezdett foglalkozni, meg is szerezte a vezetést. Erre a 43. percben került sor, amikor Aissa Laidouni kapott labdát a 16-oson belül, lövése elsuhant Van Nieff lábai között, az ezúttal is remekül védő Markek Tamás reflexből csak a jobb kapufa belső élére tudta spiccelni a labdát, amely onnan a hálóba pattant. Ferencváros – Puskás Akadémia 1-0.

Az első játékrészt látva az ember nem is tudta elképzelni, hogy gólt szerezhet a vendégcsapat, hiszen például az előretolt ék, Libor Kozák (ne feledjük: a cseh válogatott labdarúgóban a 2013-as Európa Liga-szezon gólkirályát tisztelhetjük!) a Fradi tizenhatosán belül nem is találkozott a labdával.

Mindenesetre a szünetben alapos fejmosást tarthatott a felcsútiak mestere, Hornyák Zsolt, hiszen a fordulást követően a Puskás Akadémia egyből támadólag lépett fel. Az első helyzet során Kozák lövését még blokkolta a az önveszélyesen játszó és Komáromi Györgyöt tartani képtelen Botka Endre helyére beálló Henry Wingo (valamint Dibusz Dénes), ám a 49. percben már egyenlített a felcsúti akadémia. A Fradi amerikai légiósa ugyanis addig téblábolt a tizenhatoson belül, amíg mellezése pont jól jött Alexandru Balutának, és az apró termetű légiós a kapu közepébe vágta a labdát.  A fővárosi zöld-fehérek 566 perc után kaptak gólt - Ferencváros – Puskás Akadémia 1-1.

Hiába volt többet a Fradi-játékosoknál a labda, a felcsútiak nem kerültek padlóra Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ahogy az várható volt, a bekapott gól után fokozta a nyomást a Ferencváros, sőt miután a mérkőzés 65. percében Szolnoki Roland megkapta a kiállítást érő második sárga lapját (ezúttal Myrto Uzunit döntötte föl a félpályánál), sokan biztosra vették: a vendégek képtelenek lesznek kibírni a nyomást. A mérkőzés utolsó negyedórájában szinte csak a bajnokcsapat támadott, a Puskás Akadémia játékosai hősiesen védekeztek, és a szerencsével sem álltak hadilábon. Hiszen

ha már túljutott a védelmen a labda, a megingathatatlan Markek Tamás volt a végállomás; vagy éppen az asszisztenszászló,

hiszen a zöld-fehérek csupán egy lesgólra voltak képesek Olekszandr Zubkov által.

A mérkőzés tehát meglepetésdöntetlennel ért véget, de ez csak annak volt váratlan, aki nem olvasta a forduló előtti esélylatolgatónkat, amelyben telibe trafáltuk e végeredményt! A pontosztozkodás az éppen vasárnap egymás ellen játszó Kisvárdának és MOL Fehérvárnak jön a legjobban, ezzel együtt nem hisszük, hogy veszélyben lenne a Ferencváros újabb bajnoki címe.

Nyitókép A Fradi csupán egyszer tudta megadásra kényszeríteni Markek Tamást és a Puskás Akadémiát Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt 

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés