Mondatok, melyek nem rengették meg a világot

2021. december 28. 1:12

Írta: Edvi László
A 2021-es év egyik legbájosabb mozdulata az volt, amikor az Európa-bajnokságon az orosz válogatottat vezető Sztanyiszlav Csercseszov egy sajtótájékoztatón sörnyitó hiányában a világ legtermészetesebb mozdulatával kinyitotta a kólás üveget egy másik kupakjával. Ahogy azt a kontinens keleti felében minden 40 év feletti férfiember tudja, igazolva a mondást: nincs olyan tárgy, amely ne tudna sörnyitóként funkcionálni. Az azóta már a Ferencvárost irányító szakember tettén kívül is rengeteg jópofa dolog történt 2021-ben a sport világában, és elhangzottak egészen érdekes mondatok. Utóbbiak közül ajánlunk néhányat mindenkinek a figyelmébe, amíg az esti bulira készülve felszabadul a fürdőszoba…

Joachim Löwnek nem ment a kóla kinyitása az Európa-bajnokság egyik sajtótájékoztatóján, Sztanyiszlav Csercseszovnak ez nem okozott gondot. 2021 egyik legemlékezetesebb pillanatát produkálta a két azóta már leköszönt szövetségi kapitány a nyári kontinens bajnokságon.

Forrás: Youtube

Csercseszov így jutott hűsítőhöz, és így maradt szomjas Löw. Reméljük a  mai napon minden idők egyik legsikeresebb szövetségi kapitánya is hozzájut ahhoz a nedühöz, amelyhez szeretne. 

És reméljük az elbúcsúzó évben az alábbi gondolatokat a közvéleménnyel megosztók is jókedvűek lesznek az éjszaka során. Mert ők okoztak nekünk  egy-két jó másodpercet az alábbi mondatokkal.

Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig játékosa. Fotó: MTI/EPA/Filip Singer

Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott, és az RB Leipzig focistája egy német riporter azon kérdésére, hogy a hegyeket, vagy a tengert szereti jobban, a következőt válaszolta:

Négy évig éltem Salzburgban, de utálom a hegyeket. Semmi értelmét nem látom annak, hogy valaki felmenjen egy hegy tetejére. Úgyhogy a tengert választom!

Dárdai Pál, a Hertha BSC volt, és Christian Streich, a Freiburg jelenlegi vezetőedzője a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott mérkőzésen. Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek

A német labdarúgó-bajnokságban óriási meglepetésre az új évet a harmadik helyen váró SC Freiburg (ahol Sallai Roland is játszik) edzőjétől megkérdezték, hogy álmodik-e már a Bajnokok Ligája szereplésről? Christian Streich így válaszolt:

Dehogy álmodom a BL-ről! Én csak olyan dolgokról szoktam álmodni, hogy elkések egy meccsről, esetleg egy edzésről, és ilyenkor jó, hogy rémülten felriadok.

Jürgen Klopp, az FC Liverpool vezetőedzője. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Jürgen Klopp: Nagyon rossz James Bond lennék. Amikor sétálnék ki fürdőnadrágban a vízből, akkor az egész világ abban a pillanatban kikapcsolná a tv-t, vagy kimenekülne a moziból. Nem baj, mindkettőnknek megvan a saját feladata: neki a világot kell megmentenie, nekem a Liverpoolt a csúcsra vezetni.

Zlatan Ibrahimovic, az olasz AC Milan svéd labdarúgója önéletrajzi könyvének példányaival fényképezkedik. Fotó: MTI/EPA/Janerik Zlatan Ibrahimovics: A focistáknál nem a cipő jelenti a különbséget, hanem az, aki hordja.

Yann Sommer a svájci válogatott kapusa. Fotó: MTI/EPA/Keystone/Georgios KefalasYann Sommer, a svájci labdarúgó-válogatott kapusa:

18 éves korom óta gitározom, nagy kedvencem Keith Richards, mindig szerettem volna látni őt a színpadon. A szerencse rám mosolygott, pont egy válogatott meccs előtti napon játszott a Rolling Stones Zürichben. Elképzeltem, ahogy kiszököm a szállodai szobámból az ablakon keresztül, és elmegyek a buliba. Aztán a bátorságom csak az ágyamig tartott. Ott aludtam, miközben Richardsék néhány kilométerre tőlem játszottak.

 

A nyitóképen: Sztanyiszlav Szalamovics Csercseszov volt az orosz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az Európa-bajnokságon. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés