Vas Kata Blanka negyedik az év második cyclocross világkupáján

2022. január 3. 18:49
Vas Kata Blanka a negyedik helyen végzett a hollandiai Hulstban megrendezett cyclocross Világkupán. A tegnapi napon, még Belgiumban egy hetedik hellyel nyitotta az évet.

Vas Kata Blanka két napon belül egy hetedik és egy negyedik hellyel indította a naptári évet a cyclocross Világkupa-sorozatában. Az Év Magyar Sportolónője címre is még versenyben lévő magyar kerékpárost a tegnapi belgiumi és a mai hollandiai állomáson összevetve csak holland vagy belga vetélytársak előzték meg.

Természetesen ez a két ország a szakág bölcsője, és mivel fiatal szakágról van szó, a központja is. 

Mindkét versenyt a holland világbajnoknő, Lucinda Brand nyerte, aki a január 29-30 között rendezendő világbajnokság előtt két Világkupa-állomással verhetetlen formába látszik lendülni: Vas Blanka október végi Világkupa-győzelme óta 8 versenyből 5-t nyert meg. További kétszer dobogón állt, egyszer nem indult.

Az országúton világbajnoki 4., mountain bikeban olimpiai 4. Vas Blanka élete első Világkupa-győzelme után rögtön egy héttel Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett Brand mögött. A következő Világkupa-állomáson hatodik lett másfél hónapja, majd négy állomást ki-, egyet pedig feladott a mostani, sikeres hétvége előtt.

Nyitókép: Vas Kata Blanka az U23-as téli terepkerékpár (cyclocross) világbajnokságon a svájci Dübendorfban 2020. február 2-án.MTI/EPA/Keystone/Gian Ehrenzeller

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában