Női kézilabda BL: a Fradi már az első félidőben eldöntötte a meccset – a másodikat felejtsük el…

2022. január 8. 20:15

Írta: Vámos Tamás
A legrangosabb nemzetközi kupában a zöld-fehérek – ha nem is könnyen – de hozták a papírformát a montenegrói Buducsnoszt Podgorica ellen.

A Ferencváros-drukkerek örülhettek is meg nem is: a kedvencek a Kisvárda elleni 25-20-as sikerrel melegítettek a Bajnokok Ligájára, bár a bajnoki után Elek Gábor vezetőedző közel sem volt elégedett, sokat elárul a lelkiállapotáról, ha csak azt a mondatát idézzük, miszerint „ha Bíró Blanka nem nyújt ennyire kiemelkedő teljesítményt, könnyedén más végeredmény is születhetett volna. ..” Végül a három pont összejött, de a komplett csapat nem, hiszen betegség és sérülés miatt Csiszár-Szekeres Klárára, Angela Malesteinre, Alicia Stolléra, Julia Behnkére , Ballai Annára és a hosszabb ideje maródi Kovacsics Anikóra   nem számíthatott a szakmai stáb. Pedig a 1,5 hónapos BL-szünet után

a Fradinak csak a győzelem volt elfogadható,

hiszen az utolsó Bajnokok Ligája-meccsen vereséget szenvedtek a CSM Bucuresti otthonában. A rendkívül fiatal csapattal érkező montenegróiaknak is volt gondjuk elég, hiszen a koronavírus alaposan megtizedelte őket (az alapemberek közül Valerija Maszlova, Tatjana Brnovics és Nikolina Vukcsevics hiányzott), 17-18 éves tehetségekkel töltötték fel a keretet, nem véletlenül mondta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón a vendégek vezetőedzője, a korábbi világklasszis Bojana Popovics, hogy ha még egy játékosuk megbetegszik, ki sem tudtak volna állni a mérkőzésre.

A találkozó gólzáporral kezdődött, hiszen 5-4-ig minden támadás eredményesen zárult, utána 6-4-re ellépett ugyan a Fradi, de ezt még ki tudták egyenlíteni a vendégek, ám után a 11-7-re ellépett a magyar csapat, különösen a német légiós, Emily Bölk gólerősségének, és a magára találó Bíró Blanka védéseinek köszönhetően. Az első játékrész végül 18-11-es hazai vezetéssel zárult, ezután joggal gondolhattuk, hogy a folytatás is hasonló lesz.

Ám ez nem így történt, kicsit az volt az ember érzése, hogy Klujberéket kicsit elaltatta a magabiztos vezetés, másrészt a gyengélkedő Anastasija Babovic helyére beálló francia klasszis, a korábban Székesfehérváron is szereplő kapus, Armelle Attingré lehúzta a rolót, a sikertelen kísérletek görcsössé tették a mieinket, ennek is volt köszönhető, hogy a montenegróiak egy 5-2-es etappal indították a második játékrészt.

Használt a fejmosás... Fotó: MTI/Kovács Tamás

Nem véletlenül kért időt Elek Gábor vezetőedző, és a fejmosás mellett egy szerkezetváltásra is sor került: Szucsánszki Zita ismét bizonyította, hogy mennyire sokoldalú játékos, ezúttal beállósként nyújtott ebbe az időszakban átlagon felüli teljesítményt.  

A hosszú hajrá így ismét a Ferencvárosé volt, amely végül 26-22-re nyerte meg a mérkőzést, és mivel a csoportot vezető dán Esbjerg Rosztovban is győzni tudott (27-25), a magyar csapat feljött a második helyre.

A sok hiányzó kicsit átírta az erőviszonyokat, de a Ferencvárosnak a jövőben ügyelnie kell arra:

még biztosnak látszó előny után sem szabad kiengednie, mert azt egy rutinosabb csapat kegyetlenül kihasználja.

A lényeg: megvan az idei első Bajnokok Ligája-siker, amelyből feltétlenül építkezni lehet a bajnokságban és a BL-ben is!  

FTC-Rail Cargo Hungaria – Buducsnoszt Podgorica 26 - 22 (18 - 11)

Érd, 2000 néző. V: Backovic, Palackovic (szlovénok)

FTC: BÍRÓ B. – Kovács Anett 4, Klujber 5 (2), Grbics 2, Kisfaludy, BÖLK 8, Márton G. 1. Csere: Janurik (kapus), SZUCSÁNSZKI 3, Hársfalvi 2, Szöllősi-Zácsik 1, Tóth Nikolett, Ferenczy D.

Buducsnoszt: Babovics – N. BULATOVICS 6, A. Popovics 2, Csorovics, Kepic 2, Pletikoszics 3, I. Pavicsevics 5 (2). Csere: ATTINGRÉ, J. Kadovics (kapusok), I. Mitrovics, J. Vukcsevics 3 (2), N. Kadovics, Raznatovics, Marszenics 1.

Nyitókép: Néha a hajunk égnek állt, de a lényeg: megvan az idei első BL-siker! Fotó: MTI/Kovács Tamás

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés