Wladár: Szerintem a párizsi olimpián már nem indul Hosszú Katinka

2022. január 13. 13:20
Exkluzív interjút adott Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke a Mandinernek. A Hosszú Katinka visszavonulásával kapcsolatos találgatásokra azt mondta: adjuk meg bajnoknőnek a lehetőséget, hogy ha bejelentésre készül, azt ő tehesse meg. Erre szerinte valószínűleg hamarosan sor kerül. Az úszószövetség elnöke a Mandiner Jobbfelső: pipa című podcastjában kitért arra is, hogy szerinte a párizsi olimpián már nem indul Hosszú Katinka.

Katinka Párizsban már valószínűleg nem indul

Exkluzív interjút adott Wladár Sándor a Magyar Úszó Szövetség elnöke a Mandinernek. Hosszú Katinka visszavonulásával kapcsolatos találgatásokra azt mondta: adjuk meg bajnoknőnek a lehetőséget, hogy ha bejelentésre készül, azt ő tehesse meg, amire valószínűleg hamarosan sor kerül. Az úszószövetség elnöke a a Mandiner Jobbfelső: pipa című podcastjában

kitért arra, hogy szerinte a párizsi olimpián már nem indul Hosszú Katinka. 

Az olimpiai bajnok úszó elnök teljes tabula rasa-t hirdetett 2017-ben a magyar úszósporton belül, részben ez lehet az oka annak a megtisztulási folyamatnak, amit a Turi-ügy kapcsán vagy éppen Szilágyi Liliána nyilatkozatai nyomán ismert meg a közvélemény.

Fotó: Mátrai Dávid

A Széchy-éra visszaélései

Mélyen és őszintén beszél a Széchy-éra visszaéléseiről, arról, lehet-e mindennek köze az úszósportban bekövetkező lelki és testi fenyítésekhez. Arról is megdöbbentő őszinteséggel nyilatkozik, mi lesz a félelemben dolgozó edzőkkel, sőt, a Gyárfás Tamás vezette időszak felelősségéről is véleményt mond.

Arra pedig nyíltan válaszol, kit látna szívesen a Magyar Olimpai Bizottság élén. 

A teljes tényfeltáró beszélgetést szombaton 10.00-órától hallhatják a Mandiner Jobbfelső:pipa című podcastjában, a Mandiner YouTube-csatornáján, podcastfelületein és a Facebookon.

Műsorvezető: Csisztu Zsuzsa

 

Nyitókép: Mátrai Dávid