A játékosok egybehangzó véleménye az Eb-kiesés után: Ennyi hibával nem lehet mérkőzést nyerni!

2022. január 18. 21:56

Írta: Vámos Tamás
Még mindig nem ocsúdtunk fel az Izland elleni kézilabda-vereség után. S hogy a játékosok mennyire elkeseredettek, az alábbi nyilatkozatcsokorból kiderül.

Bánhidi Bence:

Nagyon nehéz lesz innen felállnunk…

„Sok minden nem volt rendben, a kapusteljesítmény és a védekezés nem volt megfelelő, és a végén a játékvezetők részéről a hazai pályát sem éreztük. Sokan nem bírták ki a nyomást, nagyon nehéz lesz innen felállnunk. Sok a 20-23 éves játékosunk, akiknek szüksége van a nemzetközi rutinra”

Hanusz Egon:

"Nem sokon, apró dolgokon múlt az Izland elleni mérkőzés, sajnos a döntő szituációkból nem mi jöttünk ki jól. Köszönöm a magyar szurkolótábornak azt a hangulatot, amit teremtettek, hihetetlen volt, ilyen élményben talán többször nem is lesz részem az életben. Egyértelműen csalódottak vagyunk a kiesés miatt, de bízunk benne, hogy még sok szép mérkőzés áll előttünk"  

Mikler Roland csapatkapitány:

A szívünket, lelkünket beletettük a mérkőzésekbe

"Természetesen nagyon keservesen élem meg ezt a vereséget, igen nehéz még megszólalni is. Nem így terveztük ezt az egész Eb-t, de sajnos így alakult… Vasárnap élet-halál küzdelmet vívtunk a portugálok ellen, keveset pihentünk, de ez a többi csapatra is igaz, és azt az Európa-bajnokság előtt is tudtuk, hogy ez egy halálcsoport lesz. Nem sikerült a továbblépés, annak ellenére, hogy a szívünket, lelkünket beletettük a mérkőzésekbe. Mindenestre köszönjük a szurkolóknak, hogy sokan nem kevés anyagi áldozatot is vállalva végig lelkesen drukkoltak nekünk, és a nehéz periódusokban próbáltak továbblökni minket. Sajnos nem sikerült…"

Máthé Dominik:

Szégyellem magam…

"Nagyon szomorú vagyok, hogy nem jutottunk be Európa legjobb 12 csapata közé, azért pedig különösen szégyellem magam, hogy kihagytam a sorsdöntő hétméterest, és persze, Azért is sajnálom, mert az egész Eb-t és persze, a sorsdöntő, Izland elleni meccset is élvezni akartuk, valahogy megszerettük volna verni őket a továbbjutás érdekében. Rendkívül sajnálom, hogy nem sikerült…"

Szita Zoltán:

A megfelelő koncentráció is hiányzott

"Az egyik legnagyobb probléma, hogy végig rohantunk Izland után, és a kritikus szituációkban nem sok jó döntésünk volt. Ennyi hibával nem lehet mérkőzést nyerni, érthetetlenül pontatlanok voltunk, és valószínű, hogy a megfelelő koncentráció is hiányzott, főleg a védekezésben. Meccsről, meccsre próbáltunk javítani, de nem jött össze. Nagyon csalódottak vagyunk…"

Nem csak a szövetségi kapitány volt csalódott... Fotó: MTI/Kovács Tamás

Gulyás István szövetségi kapitány:

Kicsit többet hibáztunk a kelleténél…

"Mindhárom meccsünk hasonló volt. Nagyon küzdelmes találkozók, de pontosan tudtuk, hogy ez egy ilyen Európa-bajnokság lesz. Izland ellen jól küzdöttek a srácok, ráadásul többen sérülten vállalták a játékot, de a vereség fő oka, hogy az első félidőben nagyon könnyű gólokat kaptunk. Sajnáljuk, de ez egy ilyen nap volt.  Kettős érzések kavarognak bennem, hiszen a fiúk láthatóan élvezték a játékot, de hát Izland jobb csapat annál, hogy ennyi bakit ne használjon ki, főleg az első félidőben nem működött megfelelően a védekezésünk, ekkor nehezen birkóztunk meg az egy az egy elleni szituációkkal.  A mieink megtettek mindent, sokat dolgoztak, éppen ezért nem gondolnám, hogy el kellene marasztalni őket, hiszen ez a csapat még csak most épül, így megvan az esély, hogy még nagyon sok örömöt okoznak nekünk. Igen, be kell ismerni: Izland ellen kicsit többet hibáztunk a kelleténél, főleg védekezésben, de pontosan azért, mert az Európa-bajnokságon a maximumot adták ki magukból, egy ölelést mindenképpen megérdemelnek!"

Nyitókép: Minden a játékosok arcára van írva... Fotó: MTI/Kovács Tamás

Összesen 71 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mikler leolvadása volt az egyik legérthetetlenebb. Mi történt?

Vagy nem bírta a húszezer embert, vagy nincs túl jó formában.

Kérek mindenkit, hogy ne gyalazkodjon. A sportban ez benne van. Ha valaki sportolt, akkor ezt érti.
Szívüket-lelküket beleadták, ezt tudjuk, éreztük. Ennyire volt elég.
Talán az is számít valamit, hogy az első, hollandok elleni meccsen játszottak ekkora közönség előtt, ezt is szokni kell.

A "párszáz milliárd" az 80. Nyilván soha semmilyen eseményt soha többet nem fognak benne rendezni, a rentabilitása azon múlik, hogy hárommal több vagy kevesebb mérkőzést játszik benn a válogatott a jövő héten.

A szélső csak akkor él, ha kap labdát.

De te menj elől!

Angol elemzőtől indult.....

Igen. Továbbra is szeretjük őket!
Az idősebbek meg majd szereznek valamilyen érmet edzőként.

Sajnos igen. Székellyel kellett volna kezdeni, jobb formában volt.

Több pénzt bele! Több pénzt bele!
Soros például nem szereti a kézilabdát?

A terv az volt, hogy 100-at kell kapni ennyi pénzért, de elbukták.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés