Sztanyiszlav Csercseszov a sikertelen debütálás után: Minden új játékosnak meg kell mutatnia, helye van a csapatban!

2022. január 20. 18:13

Írta: Vámos Tamás
Az orosz mester Dunaszerdahelyen vereséggel mutatkozott be a Fradi kispadján.

A magyar bajnok hiába lőtt két kapufát, hiába mozgott biztatóan a csapat új igazolása, Fortune Bassey, mégis sima vereséget szenvedett a motiváltabbnak tűnő és remekül kontrázó hazaiaktól.

A mérkőzés után Sztanyiszlav Csercseszov többek között a következőket mondta el:

"Nagyon fontos volt a találkozón, hogy a saját játékunkat játsszuk, és hogy egyes futballisták végre mérkőzés legyen a lábukban. Nem régóta edzünk együtt, helyzetünket nehezíti, hogy tíz játékosunk karanténban van, és hárman az Afrika Kupán szerepelnek. 

Bizonyos dolgokkal elégedett voltam a mérkőzésen, és nyilván akadt, amivel nem.

Egy hét alatt még sokat tudunk dolgozni, és reméljük, a Covid-járvány sem okoz újabb problémát. Az is nagyon fontos, hogy minden új játékosnak meg kell mutatnia, helye van a csapatban!"

A csapatkapitány mindenkit nyugalomra int Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A csapat kapitánya, Dibusz Dénes közvetlenül a lefújás után a klub honlapjának nyilatkozott:

Sajnos, az eredmény nem túl kedvező, annak ellenére, hogy jól kezdtük a mérkőzést, az első 10 percben volt két kapufánk, a játék is úgy alakult, ahogy elterveztük, de a dunaszerdahelyiek szerezték meg a vezetést, és ezután

mintha elvesztettük volna a mérkőzés feletti kontrollt.

A második találat után pedig már teljesen nyugodtan tudtak játszani a hazaiak, mi pedig futottunk az eredmény után. Akadtak pozitívumok, de sokszor vesztettünk el könnyedén is labdákat. Szerencsére van még egy hetünk a rajtig, így biztos vagyok benne, hogy kijavítjuk ezeket a hibákat.

A Ferencváros kapusa Sztanyiszlav Csercseszovról külön is szót ejtett:

Mivel még nagyon az út elején járunk, így nem teljesen tudtuk elsajátítani azt a játékstílust, amit a vezetőedző elvár tőlünk. Mindenesetre ez a mérkőzés valamilyen szinten egy intő jel volt, hogy még többet kell dolgozzunk! De biztos vagyok benne, hogy a Puskás Akadémia elleni idegenbeli mérkőzésre már rendben lesz minden, visszatérnek meghatározó játékosaink is, és győzünk Felcsúton!   

Nyitókép: Az orosz mester jóval többet várt (archív) Fotó: MTI/Máthé Zoltán       

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez egy felkészülési meccs volt, kilencven cserével, az eredmény mellékes. Az új szerzemény, Bassey az első labdaérintéséből majdnem gót szerzett, később remekül ugratta ki Csontost, tényleg jól mozgott.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés