A Fradi legendái kiosztják a maiakat: Hiányzik a kellő tűz és az energia a játékból és a futballisták tekintetéből is!

2022. február 7. 19:41

Írta: Vámos Tamás
A bajnokcsapat váratlanul gyenge rajtja nem csak a klub vezetőit, a szurkolókat, hanem a korábbi legendás játékosokat is letaglózta. A Mandiner Sport által megkérdezett korábbi közönségkedvencek sem értik az okokat, de abban egyetértenek, a Ferencvárosnak rövid időn belül ki kell kászálódnia a gödörből!

Dzurják József

a Ferencváros korábbi bajnoka, gólkirálya:

Valami nagyon nem működik!

Hosszan lehetne boncolgatni az okokat, kezdve azzal, hogy Csercseszovnak nem sok ideje volt arra, hogy összecsiszolódjon a csapattal, hiszen csupán egyetlen edzőmeccset játszottak, és az Afrika Kupán is szerepelt három meghatározó Fradi-játékos. Fogalmam sincs, milyen hiba csúszott a felkészülésbe, ezzel együtt a Pakstól nem lett volna szabad kikapni hazai pályán, 3-0-ra. S azt sem értettük a régi játékostársakkal, hogy az Afrika Kupáról beesett játékosokat miért kellett egyből a kezdőcsapatban szerepeltetni? Nem szeretnék senkivel sem konfrontálódni, de azt is látni kell, hogy a keret összetétele sem a legideálisabb. Besic, Mak, Marin és Somália valamikor remek képességű játékosok voltak, de a többségük felett már eljárt az idő, nem igazán tudnak megújulni, egyértelműen az az ember érzése, hogy ők már csak levezetni jöttek a Ferencvárosba. S jó pár játékos nem üti meg a Fradi szintjét, elsősorban a balhátvéd Cabrajára és az Újpest ellen szerencsés gólt szerző Loncarra gondolok. Az eredménytelenség oka természetesen összetett, de azt látni kell: valami nagyon nem működik!

Dzurják Csöpit még a válogatott Disztl László is nehezen állította meg Fotó: MTI/Németh Ferenc

Hajdu Attila

a Ferencváros korábbi bajnoka, az 1995-ös BL-csapat kapusa

A Fradinál túl sok idő nincs az összecsiszolódásra…

Az eredmények - kissé váratlanul - nem jönnek, ebből a három bajnokiból egyértelműen többet ki lehetett volna hozni. Ezzel együtt annyira nagy gáz nincs, de idő kell, míg Sztanyiszlav Csercseszov és a csapat összecsiszolódik. De az is igaz: a Fradinál túl sok idő nincs az összeszokásra, hiszen ennél a klubnál azonnal eredmény kell! Az Újpest elleni győzelem fontos volt, valamelyest gyógyír a sebekre, de ennek a negatív szériának rövid időn belül meg kell fordulnia...  

Nyilas Elek

a Ferencváros korábbi bajnoka, az 1995-ös BL-csapat középpályása

A játékosoknak újra vissza kell állniuk a vasszigorra

Remélhetőleg átmeneti állapotról van szó, és az is közrejátszhat a váratlan eredménytelenségben, hogy a játékosoknak újra vissza kell állniuk a vasszigorra. Hiszen Szerhij Rebrov után Peter Stögernél kicsit lazább fegyelemről lehetett hallani, ám Csercseszov mester érkeztével biztos, hogy nem lehet lazítani. Éppen ezzel az átállással lehet probléma, meg kell ismerni egymást, a szakmai stáb módszereit, de biztos vagyok benne, hogy nem lesz ezzel gond, a játékosok rövid időn belül megtalálják a közös hangot az új vezetőedzővel. Erre azért is megvan az esély, mert a minőség adott, és a játékosok pár hét alatt nem lettek gyengébbek. Biztos vagyok benne, hogy rövid időn belül rend lesz az öltözőben és újra eredményes Ferencvárost láthatnak majd a szurkolók!

Telek András

a Ferencváros korábbi bajnoka, az 1995-ös BL-csapat hátvédje

Bízzunk benne, hogy a csapat és a vezetőedző filozófiája egy hullámhosszra kerül

Azt tudni lehetett, hogy Sztanyiszlav Csercseszov nagyon szűk kerettel dolgozta végig a téli alapozást, hiszen a Covid alaposan megtizedelte a csapatot, ráadásul az Afrika Kupán három stabil kezdőjátékosunk is szerepelt. Kevés idő volt a közös munkára, ezzel nyilván mindegyik csapat így volt, de ha egy új edző kezd dolgozni egy klubnál, akkor ez is hátrány lehet. Tehát nem igazán állt össze még a csapat, ám még úgy is váratlan az eredménytelenség, hogy a Puskás remek formában van, és a Paks is szép focit játszik. Bízzunk benne, hogy hamarosan nagyot javul a játék, a csapat és a vezetőedző filozófiája egy hullámhosszra kerül, egymásra találnak.

Vincze Ottó zürichi góljai a mai napig emlékezetesek. Manapság a BL-selejtezők is távolodóban... Fotó: MTI/Ilyés Tibor

Vincze Ottó

a Ferencváros korábbi bajnoka, az 1995-ös BL-csapat középpályása

A legnagyobb gond, hogy nincs egy igazi vezér a csapatban!

Egyértelműen látni lehet, hogy a csapat nincs csúcsformában, ebbe a Covid-járvány is közrejátszott, és rövid idő is volt a közös munkára. A feladat adott: a közepes ősz után előre kell lépni, de ez nem megy egyik pillanatról a másikra. Úgy látom, hiányzik a kellő tűz és az energia nem csak a játékból, de a futballisták tekintetéből is. A helyzetek most nem mennek be, de biztos vagyok benne, hogy a csapat rövid időn belül kijön a gödörből, hiszen nagyon erős a keret, különösen a támadószekció. A legnagyobb gond, hogy nincs egy igazi vezér a csapatban; ha ismét lesz olyan játékos – akár többen is – aki magával tudja húzni a többieket, újra szárnyal majd a csapat!

Nyitókép A kép csalóka: a hétvégén a Paks járt három lépéssel a Ferencváros előtt! Fotó: fradi.hu

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Túl van lihegve. A Fradi be fogja húzni a címet. A kovid miatt elmaradt az edzőtábor, több játékos az Afrika kupa miatt nem állt rendelkezésre, vagy most jött vissza, hiányzott Uzuni és tegnap Tökmag is, plusz némi Csercseszovnak is kell némi idő a csapat átszervezésére. Mellesleg a Paks tényleg nagy napot fogott ki, lőttek két bombagólt, a Fradi nem kapott meg egy 100%-os 11-est 0-1-nél. Ez egy rövid hullámvölgy, amiből pár hét alatt kilábalnak.

Gondolom rendszeresen kijársz a Paks vagy valamelyik másik sok magyarral felálló hazai csapat meccseire. Ja nem. Amikor a Fradi 8 magyarral (Böde, Gera, stb) zúgott ki a BL első sel. köréből egy albán csapat ellen, mit mondtál? Nem baj, lényeg, hogy Magyarok játszanak? A Fradi légiósokkal 3 bajnoki címet húzott be, és 3 év alatt 40 nemzetközi kupameccset játszott. Lehet utánuk csinálni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés