Kész vagyok elbukni a legnagyobb címeket is a személyes szabadságért

2022. február 15. 12:18

A világelső Novak Djokovic először állt a média rendelkezésére, mióta kitoloncolták Ausztráliából. A BBC-nek adott interjújában elmondta, inkább kihagyja a Roland Garrost vagy a wimbledoni tenisztornát, és elengedi annak az esélyét, hogy vezesse a férfi tenisz legfontosabb örökranglistáinak mindegyikét, mintsem hogy engedjen abból az elvből, hogy maga határozza meg , mi történik a testével.

2022. február 15. 12:18
null
Novak Djokovic

Egy rövid részlet a ma este adásba kerülő interjúból:

A világelső teniszező az interjúban hangsúlyozta: nem oltásellenes. Fontosnak tartja az oltás szerepét a járvány lebírásában, hálás az azt kifejlesztő szakembereknek, akik jelentős mennyiségű emberéletet mentettek meg.

Azonban úgy gondolja, élsportolóként (test-elme kapcsolatában példátlanul tudatos élsportolóként - a szerk.) kialakított egy mély kapcsolatot a testével, amiben megbízik, és minden címnél, győzelemnél fontosabb számára, hogy az önrendelkezési jogát fenntartsa a teste felett.

További már nyilvános részletek itt érhetők el.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2022. november 26. 22:07
Minden tiszteletem az övé. Elfogadhatatlannak tartom, amit a Pfizerrel elkövettek, és nagyon elszomorít, hogy a hozzászólók jó része még mindig asszisztálna ehhez.
Horst_Tappert
2022. november 26. 22:02
"mintsem hogy engedjen abból az elvből, hogy maga határozza meg , mi történik a testével" Majd ezt a mondatot olvassák fel annak a 4 embernek, akik a faládát cipelik hosszasan lassú, komor zenére...
Viro manĝi
2022. november 26. 22:01
Szerintem a sajnálatunk lenne a legutolsó utáni dolog amire vágyna, bárhogyan is alakuljon a sorsa.
istvanpeter
2022. november 26. 22:01
Nincs tévedés, a Novak Djokovic tényleg egy kretén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik