Nikolics Nemanja – az év legmegrázóbb összeomlása a kamerák előtt!

2022. február 21. 14:31

Írta: Vámos Tamás
A MOL Fehérvár támadója számára mindenképpen emlékezetes marad a vasárnapi, Újpest FC elleni mérkőzés. S nem csupán amiatt, mert sikerült beállítania a klublegenda, Szabó József gólcsúcsát…

A vasárnap esti bajnoki igen csak pikánsnak ígérkezett, hiszen Szabics Imre leváltása után ez volt az új szakvezető, Michael Boris bemutatkozó mérkőzése a fehérvári kispadon.

A hazaiak szempontjából egyáltalán nem úgy alakult a találkozó, ahogyan azt tervezték, hiszen a viszonylag eseménytelen első félidő után a második játékrészben megélénkült a találkozó, köszönhetően a lila-fehéreknek, akik rögtön góllal nyitottak, majd nemsokára megszerezték második találatukat is. Nem csoda, hogy ezt követően Dárdaiék görcsösen próbáltak szépíteni, ám a hazai gól csak nem akart megszületni.

Boris sem ült tétlenül a kispadon (helyesebben, szinte egyetlen percet sem ült, hanem állandóan űzte, hajtotta a labdarúgóit) és persze, cserékkel is próbált belenyúlni a mérkőzésbe: Szendrei Norbert helyett Rúben Pinto, míg ifjabb Dárdai Pál helyett Nikolics Nemanja lépett pályára.

Egyből fel is élénkült a hazaiak játéka, és a mezőnyfölény sikerrel járt: Alef lövését a válogatott támadó 10 méterre a kaputól lekezelte, majd a bal alsó sarokba tekert. Ez a gól nem csak a remény miatt volt fontos, hanem történelmi jelentőséggel is bírt:

Nikolics ugyanis beállította a klublegenda, a szintén 111 NB I-es találatot jegyző Szabó József gólcsúcsát.

(A Videoton UEFA Kupa-döntős gólkirálya, valamint a csapat kapitánya, Csongrádi Ferenc véleményét itt olvashatja a Fehérvár gyenge szerepléséről).

Azonban hiába volt még hátra a találkozóból – a hosszabbítással együtt – még kilenc perc, az eredmény már nem változott.

Nem volt váratlan, hogy a találkozót követően a történelmi találatot jegyző Nikolics Nemanja véleményére is kíváncsiak voltak az m4Sport munkatársai, a videót vágatlanul tesszük közzé mi is. Hozzátéve: nem csak Niko gólrekord-beállítása, hanem ez az „interjú” is történelmi jelentőségű…

 

 

Nyitókép Nikolics (középen) csereként beállva is a csapata élére állt Fotó: molfehervarfc.hu

 

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés