Mandiner exkluzív

A Liu fivérek exkluzív videoüzenete a Mandinernek

2022. február 24. 16:04
Liu Shaolin Sándor és öccse, Liu Shaoang igen komoly érzelmi hullámvasúton ült a pekingi olimpián, ám a történtek abszolút nem viselték meg a testvérpár rendkívül szoros kapcsolatát. A Liu fivérek mély érzésekről, fájdalmakról, örömről, családról nyilatkoztak exkluzívan a Mandinernek.

Liu Shaolin Sándor: „Nekem az öcsém a gyenge pontom”

Az első magyar egyéni téli olimpiai bajnok Liu Shaoang és bátyja, a kétszeres olimpiai érmes Liu Shaolin Sándor exkluzív interjút adott a Mandinernek. A testvérpár hatalmas érzelmi hullámokat élt meg a pekingi téli olimpián, azonban mindez egyáltalán nem rengette meg a Liu fivérek különleges és kitűnő kapcsolatát. A magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott két világklasszisa mély érzésekről, fájdalmakról, örömről, családról beszélt a Mandiner stábjának.

Az érzelmi hullámvasút főbb állomásai:

Liu Shaoang pozitív koronavírustesztet produkált január 24-én, így nem utazhatott a short track csapattal Pekingbe, majd öt egymást követő napon teljesített negatív Covid-tesztet, így február 2-án megérkezett a kínai fővárosba.

A magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók mégis nagyon bekezdtek, az első versenynapjukon, február 5-én a vegyes váltónk – a Liu testvérekkel a soraiban – bronzérmet szerzett. Két nappal később Liu Shaolin Sándor elsőként haladt át a célvonalon a férfi 1000 méter döntőjében, de utólag kizárták, így a negyeddikként célba ért Liu Shaoang történelmi bronzérmet nyert – ő szerezte meg Magyarország első egyéni téli olimpiai érmét.

A Liu testvérpár továbblépett a történteken, és két nap múlva férfi 1500 méteren Liu Shaoang negyedik, Liu Shaolin Sándor hatodik helyezést ért el. Ráadásul az idősebb Liu fivér olimpiai csúcsot korcsolyázott, ez országos rekord is. Két napra rá az olimpiai címvédő férfiváltónk csak a B-döntőbe jutott egy rossz váltás miatt, de később a short trackesek utolsó versenynapján, február 16-án megnyerte azt, s a hatodik helyen zárt. Míg Liu Shaoang olimpiai bajnok lett 500 méteren február 13-án, és megszerezte Magyarország első egyéni téli olimpiai aranyérmét – bátyja legnagyobb örömére.

Csisztu Zsuzsa készített exkluzív interjút a Liu fivérekkel, íme:

 

Nyitókép: Liu Shaolin Sándor (balra) és öccse, Liu Shaoang exkluzív interjút ad a Mandiner stábjának. Fotó: Bánfalvi Szabolcs

 

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés