Az UEFA elveheti a Bajnokok Ligája-döntő rendezési jogát Szentpétervártól

2022. február 25. 0:23
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a hivatalos honlapján közölte, az orosz–ukrán válság miatt február 25-én rendkívüli ülést tart a végrehajtó bizottság, amelynek tagja Csányi Sándor MLSZ-elnök is.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hivatalos oldalán megjelent közlemény szerint az UEFA elítéli az orosz katonai inváziót Ukrajnában, valamint az orosz-ukrán háború miatt összeül az UEFA végrehajtó bizottsága – Csányi Sándor MLSZ-elnökkel a soraiban. A rendkívüli ülés február 25-én délelőtt 10 órakor kezdődik.

 

 

„Az UEFA osztja a nemzetközi közösség jelentős aggodalmát az Európában kialakuló biztonsági helyzet miatt, és határozottan elítéli a folyamatban lévő orosz katonai inváziót Ukrajnában.

Az európai futball irányító testületeként az UEFA fáradhatatlanul azon dolgozik, hogy az Olimpiai Charta szellemében olyan közös európai értékek szerint fejlessze és népszerűsítse a futballt, mint a béke és az emberi jogok tisztelete. Továbbra is határozottan vállaljuk szolidaritásunkat az ukrajnai futballközösséggel, és készen állunk arra, hogy segítő kezet nyújtsunk az ukrán népnek.

Ezt a helyzetet a legnagyobb komolysággal és sürgősséggel kezeljük. A döntéseket az UEFA végrehajtó bizottsága pénteken hozza meg és teszi közzé” – írta az UEFA a hivatalos honlapján megjelent közleményében.

Az eredeti tervek szerint Szentpétervár ad otthont az idei Bajnokok Ligája-döntőnek május 28-án, ám az orosz-ukrán válság miatt bizonytalanná vált az oroszországi rendezés. Többek között ezt vitatja meg a döntéshozó testület.

 

Nyitókép: Az eredeti tervek szerint az idei labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjének otthont adó szentpétervári Gazprom Aréna (Kresztovszkij Stadion). MTI/EPA/Anatolij Malcev

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mivel a Gazprom a BL egyik fő szponzora, az UEFA nincs könnyű helyzetben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés