A Nemzetközi Tekvandószövetség elvette Vlagyimir Putyin fekete övét

2022. március 2. 2:27
A Nemzetközi Tekvandószövetség megfosztotta Vlagyimir Putyin orosz elnököt tiszteletbeli fekete övétől az orosz-ukrán háború miatt.

A Nemzetközi Tekvandószövetség megvonta Vlagyimir Putyin kilencdanos fekete övét az Ukrajnában kialakult háború miatt. Az orosz elnök 2013-ban kapta az övét egy dél-koreai látogatás során, ekkor avatták a tekvandó nagymesterévé.

„A Nemzetközi Tekvandószövetség határozottan elítéli az ártatlan életek elleni brutális támadásokat Ukrajnában, amelyek szembemennek a Nemzetközi Tekvandószövetség szemléletével, amely szerint

„A béke értékesebb, mint a diadal”,

valamint a Nemzetközi Tekvandószövetség tisztelet és tolerancia értékeivel.

Ennek kapcsán a Nemzetközi Tekvandószövetség úgy döntött,

visszavonja a Vlagyimir Putyin úrnak 2013 novemberében adományozott tiszteletbeli kilencdanos fekete övét.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság melletti szolidaritás jegyében a tekvandó-világversenyeken nem lehet orosz vagy fehérorosz nemzeti zászlót kihelyezni vagy himnuszt lejátszani. A nemzetközi és az európai szövetség nem szervez és nem ismer el tekvandó-eseményeket Oroszországban és Fehéroroszországban.

A Nemzetközi Tekvandószövetség együttérez Ukrajna népével, és reméljük e háborúnak a békés és azonnali befejezését” – írta közleményében a Nemzetközi Tekvandószövetség a hivatalos honlapján.

Mint írtuk, február 27-én a Nemzetközi Cselgáncsszövetség felfüggesztette Putyin tiszteletbeli elnöki tisztségét és a sportág nagyköveti megbízását.

 

Nyitókép: Az elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz cselgáncsválogatott edzésén vesz részt Szocsiban 2019. február 14-én. MTI/EPA/Szputnyik/Mihail Klimentyev

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés