MOL Fehérvár: zokogó ukrán játékos, bosszús szurkolók – az újabb vereségre már nincs mentség!

2022. március 4. 1:49

Írta: Vámos Tamás
Nem elég, hogy a bajnokságban nem megy a csapatnak – öt meccs, öt vereség – a Magyar Kupából is kihullott a Vidi, hiszen a másodosztályú Győri ETO 2-1-re verte Nikolicsékat.

A Vidi esélyeit nem csak a jóval erősebb játékoskeret, hanem az is növelte, hogy a paksi mérkőzést a szomszédunkban zajló háború miatt kihagyó ukrán játékosok közül Bohdan Lednyev, Ivan Petrjak valamint a csereként beálló Jevhenyij Makarenko is vállalta a játékot, de Michael Boris rendelkezésére állt Artem Sabanov is. No, és azt se feledjük: bármilyen rosszul is megy a fehérváriaknak az OTP Bank Ligában, az MK előző körében a másodosztályban remek formát mutató Szeged-Csanád csapatát magabiztosan verték (3-0).

A győrieknek kimondva kimondatlanul a tisztes helytállás volt az elsődleges céljuk, már csak azért is, mert a tavaszi teljesítményükre ők sem lehetnek büszkék: az eddigi öt meccsen mindössze két soványka döntetlent tudtak összekaparni, no, és az is sokat elárul, hogy a rutinos játékosok közül – különböző okok miatt – nem lépett pályára a kezdőben a korábbi válogatott Lipták Zoltán és Priskin Tamás, valamint a szintén jelentős tapasztalattal rendelkező Bacsa Patrik és Vernes Richárd sem. De azért az mindenképpen adhatott némi reménysugarat, hogy a kupában – többek között – a Puskás Akadémiát is elütötték a továbbjutástól.

Ahogy az várható volt, a győri csata első félidejében a MOL Fehérvárnál volt többet a labda, és annak ellenére, hogy nem alakítottak ki rengeteg helyzetet, az előző, paksi bajnokihoz hasonlóan meg is szerezték a vezetést, igaz, nem két gólt rúgtak, de legalább azzal a lelki plusszal térhettek az öltözőbe, hogy újra náluk van az előny. A gólról azért is emlékezzünk meg, mert egyáltalán nem volt csúnya: egy Alef – Petrjak – Dárdai – Petrjak kényszerítőzés után utóbbi bombázta a kapu jobb felső sarkába a labdát.

S nem lehetett nem észrevenni: a látványos találat után a derék ukrán fiúból előtörtek az érzelmek: zokogva borult a gyepre, nyakában a teljes fehérvári csapattal.

Ekkor még senki sem sejtette közülük: a mérkőzés végén is lesz elég ok a könnyekre.

A meccs fordulópontját a 70. és a 71. perc jelentette: előbb a csereként beálló Óvári Zsolt felrúgásáért megítélt szabadrúgást vágta a kissé rosszul felállított vendég sorfal fölött Kiss Máté a kapuba, majd közvetlenül ezután a feltűnően idegesen játszó Fiola Attila megkapta második figyelmeztetését, így megfogyatkozott a fehérvári együttes.

A mérkőzés egyik döntő fordulata: Fiola Attila piros lapja Fotó: eto.hu

Ennek ellenére a Vidi természetesen kétségbeesetten harcolt a győztes gól megszerzéséért, ám a kimaradt lehetőségek után ismét a hosszabbításban következett a csattanó: a házi gólkirály Óvárit kissé feleslegesen buktató Stopira megmozdulása után a rendkívül tehetséges Farkas Balázs Kesző értékesítette a büntetőt. Az eredmény már a hátralévő pár másodpercben nem változott, a MOL Fehérvár újra egy szinte már megnyert találkozót hagyott elveszni, nem véletlen, hogy hazafelé menet az egyik elkeseredett Vidi-drukkert kérdezni sem kellett, szinte dőlt belőle a keserűség:

„Lehet, hogy Szabics Imre nem a megfelelő vezetőedző volt a csapat élére, de az nem szakmai kérdés, hogy a játékosok átérezzék: ha zsinórban elvesztenek öt bajnokit, kutya kötelességük a Magyar Kupában egy alacsonyabb osztályú együttes ellen továbbjutni! Pláne, hogy a Győr sem volt csúcsformában, de rajtuk maximálisan látszott: hihetetlen akarattal futballoznak. A mieink pedig Fiola kiállítása után érthetetlenül összeomlottak – vajon miért? Felmerül a kérdés: a játékosok semmilyen mentális tréningen nem vesznek részt? S bár Fiola Attila nem csak a válogatottért, a MOL Fehérvárért is rengeteget tett már eddig, de felesleges sárga lapjaival, kiállításaival – a bajnokságban is rendre ő kapja a legtöbb figyelmezetést – többször hozta már hátrányos helyzetbe a csapatot. S félve mondom ki azt is: az eddig lejátszott három tétmérkőzés, három veresége, a mutatott teljesítmény, de főleg a hozzáállás azt mutatja: a kétségtelenül intelligens Michael Boris lehet, hogy nem a legmegfelelőbb választás volt a kispadra. Ezeknek a játékosoknak most egy olyan habitusú szakember kellene, aki nem szép szóval és simogatással, hanem az asztalra csapva és a fenekükbe rúgva rendet csap az öltözőben!

Fogalmam sincs, mi lesz a zalaegerszegi bajnokin, de az eddigiek alapján nagyon rossz érzéseim vannak a tavaszi idénnyel kapcsolatban”      

A találkozó lefújása után lezajlott sorsoláson kiderült: a Magyar Kupa elődöntőjében – április 20-án – Paks – Újpest és Győri ETO – Ferencváros mérkőzésekre kerül majd sor.

Nyitókép Az ETO a hajrában emelkedett a Fehérvár fölé Fotó: eto.hu

 

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés