Valter Attila negyedik a világ legszebb egynapos bringaversenyén!

2022. március 5. 18:45
Valter Attila – élete legnagyobb eredményét elérve egynapos versenyeken – a negyedik helyen végzett az év első kiemelt országúti kerékpárversenyén, a Strade Bianchén. A győztes a szlovén szupersztár, Tadej Pogačar lett.

Valter Attila szédületes sikerrel nyitotta azt az évet, melynek a legnagyobb célja a budapesti Giro-rajt napján a visegrádi hegyi befutó megnyerése lesz majd – hogy tavalyi áttörése után újra viselhesse a kerékpársport egyik legfontosabb trikóját, a Rózsaszínt. 

A magyar bringás a szezon első kiemelt egynaposán, a toszkán

Strade Bianchén ért el negyedik helyezést.

Előtte csupa világklasszis végzett. Első helyen a világ pillanatnyilag legjobbja, az elmúlt két Tour de France győztese, a szlovén Tadej Pogačar, másodikként egy világbajnok spanyol legenda, Alejandro Valverde; a dobogóra pedig egy másik kiemelt egynapos verseny, a Flandria tavalyi győztese, a dán Kasper Asgreen állhatott még fel.

Valter Attila megelőzte az uralkodó világ- valamint az olimpiai bajnokot is.

A Strade Bianche az év holtversenyben leggyötrelmesebb egynapos versenye. A minden alkalommal a világ szinte összes egynapos menőjét felvonultató mezőny a toszkán dombvidék leggyönyörűbb, fehér murvás szőlőutjain keresztül, 3500 méter szintet mászva érkezik meg Siena világörökség-főterére.

A Strade Bianche 2022-es mezőnye a fehér toszkán murván. Fotó: Dirk Waem / Belga via AFP

Itt, a befutóban egy olyan kemény emelkedő várja őket, amin nemegyszer leszédülnek a bringáról a majd' öt órája tekerő versenyzők.

Embed from Getty Images

Valter Attila az utolsó emelkedőn.

A keménysége és esztétikuma miatt a mindössze tizenöt éves múlttal rendelkező versenyt a közmegegyezés a legfontosabb, száz éve rendezett klasszikus egynapos versenyekkel egy szinten kezeli. Ezen a szinten Valter Attila legjobb eredménye korábban a tavalyi 12. helye volt a Lombardiáról.

Nyitókép: Valter Attila a Fujinál, a tokiói olimpián. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szép helyezés, gratula. Csak így tovább idén!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés