Történelmi tett: két magyar karatés is ott lesz a Világjátékokon!

2022. március 13. 23:20
Tadissi Martial és Hárspataki Gábor is kvalifikálta magát az egyesült államokbeli Birminghamben idén júliusban sorra kerülő Világjátékok karate versenyére – közölte a Magyar Karate Szakszövetség.

A Magyar Karate Szakszövetség beszámolója szerint a legutóbbi Világjátékokra kijutott Tadissi Martial és a karate tavalyi olimpiai bemutatkozásán bronzérmet nyert Hárspataki Gábor egyaránt világranglistás helyezésével szerzett jogot a részvételre.

A Világjátékok történetében most először lesz két magyar karatés is a multisport-eseményen.

Az idén július 7. és 17. között zajló Világjátékokon öt férfi és öt női küzdelmi súlycsoportban rendeznek versenyeket, valamint férfi és női formagyakorlatban nyolc-nyolc versenyző méri majd össze tudását. A nagyszabású megméretésre kategóriánként három fő jutott ki a tavalyi világbajnokságról, és a március 1-jén lezárt világranglistáról újabb három-három versenyző nyert indulási jogot.

A magyar Tadissi Martial (jobbra) küzd az olasz Luca Maresca ellen a férfi karate 67 kilogrammos súlycsoportjának elődöntőjében a II. Európa Játékokon Minszkben a Csizsovka Arénában 2019. június 30-án. MTI/MOB/Szalmás Péter

Az elmúlt időszak nagyszerű eredményeinek köszönhetően

a 67 kg-ban Tadissi Martial, a 75 kg-ban pedig Hárspataki Gábor is tagja volt annak a szűk elitnek, akik a friss világranglista alapján utazhatnak majd Birminghambe.

A 30 éves Tadissinek lehet ismerősebb a Világjátékok közege, hiszen ő már 2017-ben, Wroclawban is tatamira lépett a rangos viadalon. Emellett az UTE karatésa világbajnoki ezüstéremmel, négy Európa-bajnoki bronzéremmel és egy Európa Játékok harmadik hellyel is büszkélkedhet.

Hárspataki számára sem ismeretlenek a multisport-események, hiszen az MTK klasszisa emlékezetes módon sporttörténelmi bronzérmet nyert a karate 2021-es olimpiai debütálásán Tokióban, és Tadissihez hasonlóan harmadik lett a 2019-es minszki Európa Játékokon is. A 26 esztendős sportoló nyert még egy ezüst- és egy bronzérmet az Európa-bajnokságokon.

 

Nyitókép: A bronzérmes Hárspataki Gábor a férfi karatésok 75 kilogrammos súlycsoportjának eredményhirdetésén a tokiói nyári olimpián a Nippon Budokan arénában 2021. augusztus 6-án. MTI/Kovács Tamás

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés