13 érdekesség, amit mindenképpen tudnod kell Cristiano Ronaldóról!

2022. március 14. 6:41

Írta: Vámos Tamás
A Mandiner Sport az alábbi színes összeállítással tiszteleg a világklasszis portugál előtt, aki szombaton, a Tottenham elleni mesterhármasával minden idők legeredményesebb (807 gól) labdarúgója lett - CR7 a cseh Josef Bicant taszította le a trónról.

1. Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro a Madeira szigetén található Funchal nevű városban született, José Dinis Aveiro és Maria Dolores dos Santos Aveiro legkisebb gyermekeként, 1985. február 5-én, egy bátyja (Hugo) és két nővére (Emma és Lilana Cátia) van. Érdekesség: Lilianával közösen Funchalban egy butikot nyitott, melynek – minő meglepetés! – CR7 a neve. Egyébként a portugál fővárosban, Lisszabonban is található egy CR7-szaküzlet.

2. Édesanyja kedvenc színésze a későbbi amerikai elnök, Ronald Reagan volt, az egyik keresztneve ezért lett Ronaldo, míg a Cristianót Emma nővére adta neki.

3. Első klubja a CF Andorinha volt, majd a Nacionalhoz szerződött. 12 évesen már a Sporting labdarúgója volt, ám egy bizarr eset miatt kis híján abbahagyta a futballt. A lisszaboni csapat éppen Madeira szigetére utazott egy tornára,

ám a kis Ronaldo egy csínytevés miatt (egyik csapattársától elcsent egy joghurtot) nem tarthatott az együttessel. Édesanyja hathatós rábeszélése is kellett ahhoz, hogy ne kövessen el végzetes hibát…

4. Cristiano Ronaldo csupán 20 éves volt, amikor alkoholista édesapja májelégtelenségben, mindössze 52 évesen elhunyt. Ez is az oka, hogy a portugál világklasszis sohasem iszik alkoholt!

5. Természetesen a cigarettát is gyűlöli, büszke arra, hogy életében egyszer sem gyújtott rá!

6. A cukros üdítőket is megveti, ennek fényes bizonyítéka volt, hogy a 2021-es Európa-bajnokságon, éppen a Magyarország elleni csoportmérkőzés előtti sajtótájékoztatón látványosan félretolta az egyik főszponzor, a Coca Cola termékét, és hangosan felkiáltott: „Igyatok inkább vizet!”

7. Sir Alex Fergusont a mai napig második apjának tekinti, hiszen amikor 2003-ban (mindössze 18 évesen) a Manchester Unitedhez szerződött, a klub legendás menedzsere egyből a szárnyai alá vette a Cristiano Ronaldót, és nem hagyta, hogy a zabolátlan ifjú elkallódjon.

8. A mai kor futballistadivatjával ellentétben

Cristiano Ronaldo testét egyetlen tetoválás sem ékesíti. Az ok pofonegyszerű: így rendszeresen vért tud adni, amit egy évben többször meg is tesz.

9. Édesanyjával rendkívül szoros a kapcsolata: a szűkös gyermekkor után első dolga volt, hogy Doloresnek családi házat és menő autót vegyen. S cseppet sem mellékesen: 2009 márciusában 100 ezer eurót adott annak a kórháznak, amely meggyógyította rákos édesanyját.  

Fontos személyek, Florentino Perez Real-elnök és édesanyja, Dolores társaságában Fotó: EPA/Sergio Barrenechea   

10. Első gyermeke, Cristiano Ronaldo Jr. 2010-ben született. Az édesanya személyazonosságát titokban tartották, egy béranya szülte meg a csecsemőt, akivel kapcsolatban Ronaldo kijelentette: egyedül gondoskodik róla! 2017 júniusában ismét egy béranya szült neki ikreket, Evát és Mateót. A negyedik gyermeke édesanyja már közismert, jelenlegi párja, a korábbi modell, Georgina Rodriguez 2017 novemberében adott életet Alana Martinának.

11. 2011 és 2014 között 5,7 millió eurót követelt tőle a spanyol adóhivatal. Az adósság miatt két év börtönbüntetésre ítélték, de ezt kiváltotta azzal, hogy 19 millió eurót fizetett az államkasszába. Ez az intermezzo azonban bántotta az önérzetét, és – az anyagiakon túl - nagyban hozzájárult, hogy 2018 júliusában (kilencévnyi madridi tündöklés után) az olasz Juventushoz szerződjön.

12. Cristiano Ronaldo a futball és a csinos hölgyek mellett az autócsodákért is rajong: mesés, 7,2 milliárdos flottával rendelkezik, amelyben - többek között - megtalálható számos Bugatti, Ferrari és Rolls-Royce is.

Ez is egy nagy páros! Fotó: MTI/Kovács Tamás    

13. A világ immáron legeredményesebb labdarúgója a 7-es szám bűvöletében él: karrierje kezdete óta ebben a mezben játszik, hét gyermeket tervez, és mi sem természetesebb, hogy hétszer szeretné megnyerni az Aranylabdát is (jelenleg ötnél tart).             

Nyitókép: A Tottenham védői sem tudták feltartóztatni CR7-et. Fotó: MTI/EPA Andrew Yates 

 

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés