Őrültség kizárni az oroszokat Wimbledonból!

2022. április 21. 12:50

A szerb világelső megdöbbenéssel fogadta a legpatinásabb tenisztorna szervezőinek, az All England Lawn Tennis & Croquet Clubnak döntését, miszerint orosz és fehérorosz sportolók nem vehetnek részt az idei Wimbledonon.

2022. április 21. 12:50
Novak Djokovic

A tegnapi napon első tenisztornaként a mind közül a legfontosabb wimbledoni döntött úgy, nem engedi pályára lépni az orosz illetve fehérorosz sportolókat idén.

A hírre Novak Djokovic reagált, aki a héten a nevét viselő teniszközpontban, Belgrádban versenyez.

A háborút mindig is el fogom ítélni. Hogyan is támogathatnám, mikor magam is háborúban felnőtt gyerek vagyok?” 

mondta Djokovic.

„Tudom, micsoda érzelmi traumát okoz. Mi, Szerbiában mindahányan emlékszünk, mi történt 1999-ben. A Balkánt sok háború dúlta az elmúlt években is.”

„A wimbledoni döntést mégsem lehet támogatnom. Szerintem ez őrültség. Ha a politika beleszól a sportba, az sosem vezet jóra. A játékosoknak, a teniszezőknek, a sportolóknak semmi köze a háborúhoz.” – zárta Djokovic, akinek világelsősége egy fokkal kevésbé kerül majd veszélybe nyáron a friss döntéssel.

Forrás: Reuters

Kapcsolódó cikkek

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. március 13. 18:31
"A játékosoknak, a sportolóknak semmi köze a háborúhoz.”- állitotta Djokovic, miután tavaly egy orosz sportoló Putyint, és háborúját éltető feliratú trikóban állt dobogóra.
Tommaso
2023. március 13. 18:27
HAZUGSÁG MINDEN SZAVAD. Miért okozna nagyobb károkat a világ 200, NEM-agresszor nem tömeggyilkos népe sportolóinak az, ha ők indulhatnak Wimbledonban, az oroszok pedig nem? A boykott és a szankciók nem sokkal a területrablóm ruszki hadsereg saját határai mögé történő visszavonulása után nem sokkal megszűnnek.
Tommaso
2023. március 13. 18:22
Ha az oroszok terroristák, akkor mik az amcsik? Az amcsik a terrorizmus, s a terroristák ellenfelei. Az USA egyetlen cm2-t sem rabol el más államok területéből. HA nincs az USA, Korea ma egy 80 milliós, az egész világra veszélyes kommunista atomhatalom lenne. Ha nincs az USA, Thomas Platina még mindig a ruszki gyarmati megszállás igáját nyögné.
Tommaso
2023. március 13. 18:18
Őrültség lenne nem kizárni az oroszokat Wimbledonból. Egy esetleges orosz siker hatalmas propaganda-győzelem lenne Putyinnak. Azt meg senki nem akarhatja. Talán csak a ruszki agressziót támogató Djokovics.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik