Hajnal Tamás a Mandinernek: Egy átalakuló, de mentálisan erős Ferencváros lett idén a bajnok

2022. április 24. 22:34
Esélyeshez méltó és ennek a terhét mentálisan jól viselő Ferencváros nyerte zsinórban a negyedik bajnoki címét a labdarúgó OTP Bank Liga idei sorozatában négy fordulóval a bajnokság vége előtt – nyilatkozta a Mandinernek Hajnal Tamás sportigazgató.

Újra bajnok a Ferencváros – zsinórban negyedszer

A Ferencváros megvédte címét a labdarúgó OTP Bank Ligában, mivel a 29. forduló vasárnapi rangadóján 2-1-re legyőzte a vendég Újpestet a zsúfolásig megtelt Groupama Aréna közönsége előtt. Hajnal Tamás sportigazgatót kérdeztük arról mennyire látszott ez a bajnoki cím egyértelműnek a téli szünet alatt bekövetkező edzőcsere alkalmával, különösen egy nehezen induló szezonban Sztanyiszlav Csercseszov mesterrel.

A képen: Sztanyiszlav Csercseszov. Fotó: Trenka Attila
„Számos betegség és sérülés nehezítette a tavaszi rajtunkat,

nem tudtunk elutazni a megfelelő edzőtáborokba, elcsúszott egy kissé az alapozás és ez látszott a nehézkesebb szezonkezdésen" - idézi vissza az újonnan érkező vezetőedzővel induló szezont Hajnal Tamás. „Tudtuk, hogy mit akarunk, a céljaink egyértelműek voltak, de azt azért tudni kell, hogy ezt 33 mérkőzésen keresztül kell megvalósítani, ami minden egyes szezonban egy olyan teher is, amelyet esélyeshez méltóan kell elviselni"- folytatta a szakember.

Ez mindig hatalmas mentális terhelés és úgy gondolom, hogy a csapatunk ebben idén különösen erősnek bizonyult. 

Amikor arról kérdeztük, hogy ez a Ferencváros az elmúlt három bajnoki címet megszerző csapathoz képest milyen arcát mutatta idén, így értékelt a sportigazgató:

„Ez egy átalakulóban lévő csapat, amelynek nem is lehetnek más céljai, minthogy folyamatosan fejlődjön, épüljön, és egyre magasabb szinten valósítsa meg a szakmai feladatokat".

Egy újabb sikerekkel teli szezon van az FTC labdarúgó csapata mögött! Négy egymást követő évben is sikerült az OTP Bank Liga élén végezni, ezzel a Fradi már 33. magyar bajnoki címével büszkélkedhet, ráadásul a kupadöntőben is ott lesz, vagyis összejöhet a rég áhított duplázás ebben a szeonban.

A képen: Hajnal Tamás. Fotó: Mátrai Dávid/Mandiner

„Így van, nagyon készülünk a kupadöntőre, de egy percig sem becsüljük le a nagyon jó formában játszó Paksot, izgalmas kupadöntőre számítunk, de nem titok, szeretnénk megszerezni ezt a trófeát is" - zárta ünnepi hangulatú értékelését Hajnal Tamás.

A nyitóképen: Az idei bajnok Ferencváros. Fotó: Trenka Attila

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés