Fetter Erik sokáig szökésben volt a Giro olaszországi, negyedik szakaszán

2022. május 10. 16:12
Ma már Szicília szigetén, Avolából az Etna hegyi befutójáig tartott a Giro d'Italia 4. szakasza.

Az olaszok imádták a magyar szervezést és az elkötelezett szurkolókat

Cikkünk folyamatosan frissül.

A Giro d'Italia magyarországi Nagy Rajtja, a vasárnapi Balatonfüreden véget ért befutóval hatalmas sportszakmai és szervezési sikert hozott. A World Tour csapatok közösségi felületein sorra jelentek meg a köszönő üzenetek és a rajongással teli bejegyzések, amelyek ezúttal a magyar szurkolók és szervezők iránti lelkesedését mutatták meg a világ legprofibb csapatainak. Érdemes megmutatnunk, hogy a 104 éves tapasztalattal bíró olasz szervezők hogy látták a magyar Nagy Rajtot.

A mai, negyedik szakaszon, a szakasz elején két kisebb bukás történt, a Borás Aleotti és a Lottós Kluge volt a két legsúlyosabban érintett versenyző - írja a Eurosport.

Magyar szempontból a nap eddigi legizgalmasabb híre, hogy 

több támadás után kialakult egy 14 fős szökevény csoport, benne az EOLO-Kometa magyarjával, Fetter Erikkel!


A verseny szempontjából is bombahírnek számító sztorira sem kellett sokáig várni, hiszen 26 kilométer után kiderült: feladta a versenyt az Astana sztárja, Miguel Angel López!

Ahogy az Etna lábánál elkezdett komolyabbá válni az emelkedő, Mark Cavendish leszakadt a főmezőnytől, jópár segítő maradt vele, hogy a limitidő ne okozhasson gondot a balatonfüredi győztesnek.

A képen: A győztes brit Mark Cavendish, a Quick-Step Alpha Vinyl csapat tagja (k) célba ér a 105. Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny Kaposvár és Balatonfüred közötti 201 kilométeres harmadik szakaszán Balatonfüreden 2022. május 8-án. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Kilencven kilométer volt akkor hátra a mai szakaszból, amikor a Fetter Erikkel szökő csoport előnye 8 perc körül mozgott.

A mai nap egyértelműen a hegyi specialistáké lehet, de vannak, akik márholnapra tartalékolnak. A kétszeres Giro-győztes Vincenzo Nibali így nyilatkozott: holnap a sprinterek fognak harcolni Messinában, én meg fogom próbálni kiélvezni a hazai pályát, sokat jelent, hogy szerdán szülővárosomba, Messinába fut be a verseny 5. szakasza.

Hét éd fél kilométerrel a vége előtt az üldözők közül Lennard Kämna indult meg, hátránya azonban 45 másodperc Lópezzel szemben. A mezőnyben továbbra is az Ineos diktál erős tempót.

Óriási csata, és kis híján egy bukás után Lennard Kämna nyerte végül a Giro 4. szakaszát, Juan Pedro Lópezé a rózsaszín trikó! Taaramae érkezett meg a harmadik helyen.

A legjobb magyar ezen a szakaszon a szökésben lévő Fetter Erik volt, aki a 65. helyen érkezett meg, 12:32 hátránnyal a győzteshez képest.
Valter Attila a 70. helyen zárta a napot, 13:31-es hátránnyal - ez bőségesen elég lesz ahhoz, hogy Ati akkor szökjön, amikor szeretne.
Peák Barnabás (a rózsaszín trikós Mathieu van der Poel csoportjában) a 107. helyen ért célba, 22:54-es lemaradással - foglalta össze a mai szakaszt a Eurosport.

A nyitóképen: Fetter Erik a 105. Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny második szakaszán, az egyéni időfutamon a Hősök terén 2022. május 7-én. Fotó: Illyés Tibor/MTI

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés