Milák Kristóf óriási fölénnyel győzött és Hosszú Katinka is nyert Barcelonában

2022. május 27. 6:52
Milák Kristóf 200 pillangón, Hosszú Katinka 400 vegyesen nyert Barcelonában a Mare Nostrum úszóverseny-sorozat második állomásának második napján. Az első nap négy ezüstérmet szereztek a magyar úszók.
Férfi 200 pillangón a szám világcsúcstartója, Milák Kristóf méterekkel a mezőny előtt végzett a Mare Nostrum úszóverseny-sorozat második állomásának második napján Barcelonában.

A 22 éves világklasszis magyar úszó 1:53.89-cel győzött csütörtökön, a második helyezett Noe Ponti – tokiói olimpiai bronzérmes 100 pillangón – 1:56.03-as időt teljesített. Az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás nem jutott a döntőbe ezen a távon a barcelonai viadalon.

Érdekesség, hogy a 200 pillangón olimpiai, világ- és Európa-bajnok Milák az áprilisi országos bajnokságon elért idejétől mindössze egy századmásodperccel maradt el. Akkor az 1:53.88-as idejével a világranglista élére ugrott, mivel idén Milák volt az első úszó, aki 1:54 alatt tudta teljesíteni ezt a versenyszámot.

Milák Kristóf kiválóan úszott. MTI/Kovács Anikó. Archív

A Mare Nostrum-sorozat második állomásának nyitó napján pedig Milák ezüstérmet szerzett 100 pillangón 51.51-gyel. Ez az idő viszont egyelőre gyengébb, mint az áprilisi ob-n nyújtott teljesítménye, ugyanis Milák 51.03-mal lett magyar bajnok Debrecenben ezen a távon.

Női 400 vegyesen Hosszú Katinka 4:37-es idővel nyert aranyérmet a Mare Nostrum-sorozat második állomásának második napján.

Míg szerdán 200 vegyesen Hosszú a dobogó második fokára állhatott a 2:10.75-es idejének köszönhetően. A háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok Hosszú versenyről versenyre jobb teljesítményt nyújt, ez is mutatja, hogy Hosszú felkészülésének alapja a versenyzés.

Hosszú Katinka egyre jobb formában versenyez. MTI/Kovács Anikó. Archív

Szintén az első napon a férfiaknál 200 vegyesen Verrasztó Dávid a második helyen végzett remek idővel (4:13.54), míg a nőknél 200 háton Szabó-Feltóthy Eszter nyert ezüstérmet 2:09.62-vel.

A barcelonai megméretés második napján a két magyar aranyérem mellett két bronzérmet is szereztek a mieink: Telegdy Ádám 200 háton, Szabó Szebasztián 50 pillangón zárt a harmadik helyen.

 

Nyitókép: Milák Kristóf a 200 méteres férfi pillangóúszás döntőjében a Debreceni Sportuszodában 2022. április 21-én. MTI/Kovács Anikó

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés