A paralimpiai bajnok Ekler Luca új világcsúcsot ért el távolugrásban

2022. június 11. 16:33
A paraatléta Ekler Luca a T38-as kategóriában új világcsúcsot állított fel távolugrásban a párizsi Grand Prix-versenyen – emellett 100 méteren is aranyérmet nyert.

A kétnapos párizsi Grand Prix-viadal második, pénteki napján a Magyar Paralimpiai Csapat közösségi oldalának tájékoztatása szerint

Ekler Luca, paralimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok távolugrónk 582 centiméteres világcsúccsal győzött távolugrásban a T38-as kategóriában.

Ezzel megdöntötte a korábban is általa tartott világrekordot.

Ekler Luca a kategóriája világrekordját először 2019-ben a Grossetóban rendezett világkupa-állomáson ugrotta meg 551 centiméterrel, majd ennek beállításával nyerte a 2021-es Európa-bajnokságot a lengyelországi Bydgoszczban. Az egyéni csúcsa pedig 587 centiméter, ezt viszont 2020 nyarán, a Budapesten rendezett Honvéd-kupán érte el az épek között, az azonban nem számít bele a paraversenyek hivatalos eredményei közé.

Szalma László tanítványa tavaly a tokiói paralimpián 563 centis világcsúccsal diadalmaskodott. Idén májusban egy jesolói versenyen 574-re javította saját világrekordját, ezt még 8 centiméterrel múlta felül a francia fővárosban.

Ekler elképesztő formában versenyzett a párizsi Grand Prix-n.

A Testnevelési Egyetem 23 éves sportolója 100 méteren is nyert hatalmas egyéni csúccsal – 12.66-os idővel – a csütörtöki versenynapon Párizsban,

megelőzve a versenyszám paralimpiai bajnokát és ezüstérmesét. A tokiói paralimpián Ekler negyedik helyezést ért el 100 méteres síkfutásban.

 

Nyitókép: Ekler Luca saját világcsúcsát kétszer is megjavítva aranyérmet nyert a távolugrás T38-as kategóriájában a tokiói paralimpián az Olimpiai Stadionban 2021. augusztus 31-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

T38-as besorolás. Ennyit tudok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés