A legendák üzenik a maiaknak: Élvezzétek ki a pillanatot, hiszen örökre beírtátok magatokat a magyar futball történelemkönyvébe!

2022. június 16. 14:51

Írta: Vámos Tamás
A Nemzetek Ligája-sorozat kezdete előtt korábbi válogatott játékosainkat kérdeztük az elvárásaikról. A sikerek után szembesítettük őket az akkor elmondottakkal.

Nem árulunk el nagy titkot, majdnem mindenkit meglepett a magyar válogatott szárnyalása (korábbi összeállításunkat itt találják), éppen ezért még érdekesebb lehet, miként fogadják az egykori klasszisok a maiak szárnyalását?

Bálint László

kétszeres vb-résztvevő, 76-szoros válogatott hátvéd

A világraszóló bravúrokban hihetetlen nagy szerepe van Rossinak!  

Óriási meglepetést hál’ Istennek kellemes meglepetést okozott a magyar válogatott, de úgy néz ki, ennél a csapatnál hozzászokhatunk a kellemes meglepetésekhez.  De e világra szóló bravúrok után is osztom Marco Rossi véleményét: tudjuk jól, hol a helyünk,

ne higgyük, hogy jobbak vagyunk az angoloknál vagy éppen egy szinten vagyunk a németeknél.

De nagyon pozitív az irány, hiszen csapatként tudunk együtt működni, és eredményeket elérni. A Nemzetek Ligájának komoly tétje nincs, de számunkra mégis, hiszen jó esélyünk van, hogy az Eb-kvalifikációs mérkőzések után pótselejtezőket vívjunk. A remek eredményekben hihetetlen nagy szerepe van Rossinak, akiről a legjobb véleményem van. Nem csak a kiváló taktikát dolgozta ki, hanem olyan játékosokat is felfedezett, mint például Nagy Zsolt és Schäfer András.

Marco Rossi - jár a taps! Fotó: MTI/Kovács Tamás

Esterházy Márton

29-szeres válogatott támadó, vb-résztvevő

Az összes játékos a tudása legjavát nyújtotta!

Senki nem számított, ennyire kimagasló teljesítményre! Ami feltűnő, az a hihetetlen mentális erő, és hogy a szakmai stáb a 100 százalékot ki tudta hozni a játékosokból! Nagyon nagy élményt jelentett a magyar válogatott játéka! Hozzáteszem: a csapatjáték fontos, de egy csapat játéka az egyének teljesítményéből áll össze. Tehát a siker első számú oka, hogy az összes játékos a tudása legjavát nyújtotta,

és ez még akkor is így volt, amikor Angliában, a második félidőben egymilliárd fontot érő játékosok álltak be

az ellenfélhez. Ez a meccs, az idegenbeli 4-0 mindent visz, egyértelműen kezd beérni Marco Rossi munkája, aki jól választja ki a játékosokat, és remekül cserél.  

Garaba Imre

kétszeres vb-résztvevő 82-szeres válogatott hátvéd

A magyar labdarúgók sorozatban önmagukat múlták felül!

A rendkívül sikeres szereplés elsősorban a következetes munkának, a játékosok kiváló hozzáállásának és a remek kiválasztásnak köszönhető. Háromszoros gratuláció jár mindenkinek, és örülök, hogy rám cáfoltak, hiszen a világsztárok ellen rendkívül kevés esélyt adtam a magyar válogatottnak. Ám a magyar labdarúgók – önmagukat felülmúlva – sorozatban olyan magas szintű játékkal rukkoltak elő, amire senki nem számított. Ez elsősorban a hozzáállásban és a helyzetkihasználásban látszott meg leginkább. Ezekre az eredményekre már lehet építeni, hiszen

az ekkora diadalok még inkább összekovácsolnak egy közösséget.

Azt üzenem a játékosainknak: élvezzétek ki a pillanatot, hiszen ezekkel az eredményekkel mindenki titeket azonosít majd, és örökre beírtátok magatokat a magyar futball történelemkönyvébe!  

Nagy Zsolt, a sorozat felfedezettje! Fotó: MTI/Kovács Tamás

Nagy Antal

32-szeres válogatott hátvéd, vb-résztvevő

Folyamatosan koccintok a sikerekre, ha így folytatják a fiúk, az év végére szalonspicces leszek!

Két dolgot kell kiemelnem: a magyar csapat szenzációsan áll az egész Nemzetek Ligája-sorozathoz. A játékosaink olyan intenzitással vetették magukat a harcba, hogy jó volt nézni. A másik, hogy a világsztárok nagyon sok meccset játszottak a szezon során, így a riválisaink próbáltak kísérletezni is. A játékosaink pedig a sikerek által annyira fölvillanyozódtak, hogy önmagukhoz képest szenzációs futballt produkáltak. Marco Rossi remekül válogatta össze a keretet, a labdarúgóink pedig eljutottak egy olyan szintre, ahol a fiatalok kimagaslóan teljesítenek, remek gólokat rúgnak, a régiek pedig annyira egységes közösséget alkotnak, hogy öröm nézni. Azt se feledjük: eddig többnyire csak védekeztünk, most már a srácok el kezdtek kicsit játszani, és az is döntő, hogy 25 méterrel feljebb toltuk a védekezésüket, melynek következtében látványos támadásokat vezettünk, és csodálatos gólokat lőttünk! Én pontosan tudom, hogy ehhez a játékstílushoz milyen sokat kell futni, hiszen

1983 és 1986 között a Mezey György-féle válogatott is hasonló taktikával érte el a sikereit, és lett európai ranglistavezető!

Kívánom a fiúknak, hogy ők is érjék el ezt a csúcsot! Örömteli, hogy önmagunkhoz képest 200 százalékot javultunk, de most jön a neheze, hiszen innentől kezdve jönnek a kötelező győzelmek! Mindenesetre én azóta folyamatosan koccintok a sikerekre, ha így folytatják a fiúk, az év végére szalonspicces leszek!

Nagy László

olimpiai bajnok, vb-résztvevő 25-szörös válogatott középpályás

Mindenki kinevetett, de örülök, hogy beigazolódtak az elvárásaim!

Talán én voltam az egyetlen az országban, aki azt mondta, ha mindegyik játékosunk a maximumot nyújtja, a csoport második-harmadik helyére is odaérhetünk. A sorozat elején még mindenki kinevetett, de örülök, hogy beigazolódaz elvárásaim. A Nemzetek Ligája-sorozatból két mérkőzés van hátra, és eddig több mint reményt keltő a teljesítményünk, hiszen talán csak az olaszok elleni mérkőzés első félidejében játszottunk gyengébben, de az ellenük elért 1-2 is abszolút vállalható eredmény. Ha tehát marad a szív és a lelkesedés, meglehet a bennmaradás. A 6:3-tól és az Aranycsapattól még távol vagyunk, hiszen ők egytől egyig világklasszisok voltak, de ezt a teljesítményt az egész világon megsüvegelik!

Kapcsolódó

„Magyarország rengeteget adott nekem!” – Marco Rossi a Mandinernek
Nagyinterjúnk a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányával. Bővebben is érdekel...

Nyitókép Sallai Roland ellenállhatatlan volt Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés