„Jó estét, jó szurkolást!” – és sok sikert a vizes világbajnokságra

2022. június 17. 18:56

Ma 19 esztendeje, 58 éves korában hunyt el id. Knézy Jenő, a legendás sportújságíró.

2022. június 17. 18:56
null
Csisztu Zsuzsa

A 19. FINA vizes világbajnokság mai, hivatalos nyitó sajtótájékoztatója után talán érdemes és illő picit a múltba révedni, és megemlékezni a Nagyváradon született, mezőgazdasági gépészmérnöknek tanult híres sportriporterről, akinek precizitása ma is a szemem előtt van. A Szabadság téren álló egykori MTV-székház másfeledik emeltén elhelyezkedő Telesport szerkesztőségében, az ablak mellett bebetonozott helye volt. Az elsők között érkezett reggelente, talán csak Vitár Robi tudta megelőzni.

Elképesztően felkészült ember volt, a mérkőzésekhez tartozó statisztikákat – még jóval az internet korát megelőzve – az elsők között kezdte el beemelni a nézők tájékoztatásába.

Vehemenciája közismert volt, mégis nagyon visszafogottnak tudott hatni a képernyőn.

az út mellett aszfaltozó „szurkolókról”, ahogy ezt akkoriban is viccek tucatjaiban hallhattuk visszaköszönni. Knézy Jenő fájdalmasan fiatalon hagyott itt minket, és sok-sok magyar diadal között például az angolok elleni 4-0-át sem érhette meg, és a gyakorta kritikai hangvétele mellett talán kijárt volna neki is, hogy láthasson egy ilyen sikert.

Rebecca Parkes, Jui Ohasi és Florian Wellbrock a FINA vizes világbajnokság sztárjai lehetnek Fotó: Mandiner
Rebecca Parkes, Jui Ohasi és Florian Wellbrock a FINA vizes világbajnokság sztárjai lehetnek Fotó: Mandiner

Vitray Tamás mellett legtöbbször ő közvetítette a legendás Egerszegi Krisztina világraszóló úszógyőzelmeit, a bajnoknőét, akivel a minap exkluzív interjút olvashattak itt a Mandineren. Knézy Jenő 19 éve nincs közöttünk, de emlékét megidézve nem csupán „jó estét és jó szurkolást”, de hatalmas nagy sikereket kívánunk a magyar vizes sportok képviselőinek, akik a 19. FINA világbajnokság jelszava szerint – Make History! - reméljük történelmet írnak.

Nyitókép Fájdalmas, hogy ma már Bicskei Bertalan, id. Knézy Jenő és Puhl Sándor sincs közöttünk Fotó: MTI/Illyés Tibor 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rigor_mortis
2023. február 17. 21:36
Már a mandi is elkezd cenzúrázni? A másik "pedofilos" Csisztu-cikket miért nem lehet kommentelni? Pedig az én szexuális fejlődésemre kifejezetten jó hatással volt Zsuzsika "erotikus" videója. :D
Prohaszka Ferenc
2023. február 04. 19:11
Isten nyugosztalja Jenőt! Utólag értékeljük őt is, amíg dolgozott kapott hideget-meleget. Hajdú B. Pistát most kellene megbecsülni, nagyon fog majd hiányozni. Remélem az nagyon soká lesz!
madar299
2022. október 13. 11:27
igen , köszönöm az észrevételt , a jav. korrekciót , ettől még a véleményem változatlan maradt .
reepcze
2022. október 13. 11:27
Értsem úgy, hogy feddnem? Vagy esetleg betakarnom? ;)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik