Döntőben szerepel mindkét magyar 4x100-as gyorsváltó és Holló Balázs is a vizes vb-n szombaton, Hosszú Katinka elődöntős

2022. június 18. 16:50
A férfi és a női magyar 4x100 méteres gyorsváltó is bejutott a döntőbe a hazai rendezésű vizes világbajnokságon az úszóversenyek szombati nyitó napján a Duna Arénában. Holló Balázs is a szombat esti fináléban indul majd, miután egyéni csúcsot úszott 400 méter vegyesen. Hosszú Katinka az elődöntőben folytatja 200 vegyesen.

Mint írtuk, június 18-án elkezdődött az úszók viadala a vizes világbajnokságon a budapesti Duna Arénában.

Szombat délelőtt első magyarként Hosszú Katinka ugrott a medencébe 200 méter vegyesen.

A háromszoros olimpiai bajnokunk, a szám címvédője és világcsúcstartója 2.11:17-es időt úszott, így összesítésben a tizenegyedikként kvalifikálta magát a szombat esti elődöntőbe.

Ugyanebben a számban Sebestyén Dalma pedig 2.13:13-mal a 15. helyen ment tovább a legjobb 16 közé. Ezután Sebestyén a 100 méter pillangón már nem indult.

Hosszú Katinka a női 200 méteres vegyesúszás előfutamában a vizes világbajnokságon a budapesti Duna Arénában 2022. június 18-án. MTI/Kovács Tamás

Férfi 50 méter pillangón Szabó Szebasztián 23.11 másodpercet teljesítve a nyolcadik legjobb idővel jutott az elődöntőbe.

Érdekesség, hogy idén áprilisban a szám Európa-bajnoka és rövidpályás világcsúcstartója, Szabó 23.08-cal nyert Milák Kristófot legyőzve 50 pillangón a debreceni úszó országos bajnokságon, akkor azzal az idővel a 2022-es világranglista élére ugrott.

A nyitó napon az első magyar úszó bejutott a fináléba a hazai vizes vb-n.

Férfi 400 méter vegyesen Holló Balázs egyéni csúcsot (4.10:87) úszva harcolta ki a szombat esti döntőt.

A másik magyar induló, Kós Hubert 4.15:44-et úszott, ezzel 12. lett, és lemaradt a fináléról.

Női 400 gyorson Késely Ajna a 12. lett, míg Fábián Bettina a 22. helyen zárt, így nem sikerült döntőbe jutnia a két magyar hölgynek. A férfiaknál 100 méteres mellúszásban az első világbajnokságán szereplő Takács Tamás a 28. helyen végzett, így szintén kiesett.

A női 4x100 méteres gyorsváltónk nagyszerűen teljesítve bejutott a szombat esti fináléba,

miután a Pádár Nikolett, Senánszky Petra, Molnár Dóra és Gyurinovics Fanni alkotta kvartett a nyolcadik helyet érte el a szombat délelőtti selejtezőben.

Milák Kristóf, Szabó Szebasztián és Bohus Richárd (balról jobbra) a 4x100 méteres váltó gyorsúszás előfutamában a vizes világbajnokságon a budapesti Duna Arénában 2022. június 18-án. A gyorsváltó bejutott a döntőbe. MTI/Kovács Tamás

Míg a férfiaknál

a 4x100 méteres magyar gyorsváltó – Szabó Szebasztián, Milák Kristóf, Bohus Richárd és Németh Nándor összeállításban – a harmadik legjobb idővel kvalifikálta magát a szombat esti döntőbe.

Emellet a magyar női műúszók a csapat kombinációs kűr számban nyolcadikként jutottak a fináléba a margitszigeti Széchy Medencében.

A megnyitó ünnepség 17.00-kor kezdődik a Duna Arénában, ahol az úszás szombati döntőit rendezik 18.00-tól.

 

Nyitókép: Szabó Szebasztián, Milák Kristóf és Németh Nándor (balról jobbra) a 4x100 méteres váltó gyorsúszás előfutamában a vizes világbajnokságon a budapesti Duna Arénában 2022. június 18-án. A gyorsváltó bejutott a döntőbe. MTI/Kovács Tamás

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés