Hosszú Katinka döntője reálisan sikerült, Szabó Szebasztiánnak nem jött ki a lépés

2022. június 19. 18:20
Hosszú Katinka 7., Szabó Szebasztián a 6. helyen végzett a budapesti vizes világbajnokság második úszónapján.

Folyamatosan frissülő cikkünk.

A nap első döntője a férfi 100 méter mell. Nincs itt Adam Peaty, a szám verhetetlen bajnoka, aki edzőtábor során megsérült, csak a Nemzetközösségi Játékokat tudja vállalni idén. Távollétében a talán soha vissza nem térő eséllyel az olasz Nicolò Martinenghi tudott élni. Martinenghi olimpiai bronzérmes volt tavaly, öt éve Budapesten mutatkozott be a világ legjobbjai között.

A második döntőből is hiányzott a (majdnem Peaty szintjén domináns) uralkodó, Sarah Sjöström nem állt rajthoz 100 pillangón, bár a budapesti világbajnokságon azért részt fog venni. Az amerikai csúcstartó Torri Huske az utolsó két-három tempón kívül végig a mezőny leggyorsabbja volt, ami belefért, komoly hajrá nélkül is felnőtt világbajnok lett junior címe mellé.

A férfi 100 hát elődöntői sem zajlottak eseménytelenül, a görög Aposztolosz Krisztu világbajnoki csúccsal jutott be a döntőbe, melynek, bár elég nyíltnak ígérkezik, ő lesz az esélyese. 

Aposztolosz Krisztu képed el 52.09-es világbajnoki csúcsán. Fotó: Kissbenedek Attila / AFPLilly King, a 100 mell kétszeres címvédője és világcsúcstartója kis híján a döntőbe sem jutott az elődöntőből. A célba csapva a kilencedik helyen állt, ám hatalmas szerencséjére szabálytalan technika miatt kizárták az eggyel előtte végző amerikai honfitársát. Holnap megkísérelheti a harmadik világbajnoki címét. Úgy tűnik, nem csúcsformában.

(Czene Attila olimpiai bajnokunk az M4 közvetítése során minden képzeletet és bármelyik csapszék kulturális nívóját alulmúlóan vicceskedik. A témakör: 100 női mell. Kár érte, mert eleddig éles szemű meglátásokkal segítette a nézőket.)

Szabó Szebasztián harmadik legjobb reakcióidővel kapja el a rajtot az 50 pillangó döntőjében. Ám még a legrövidebb táv is hosszabb egy rajtnál, az aranyat a topesélyes amerikai, Caeleb Dressel nyeri, ezzel 15. nagymedencés világbajnoki címét gyűjti be, és Szabó sajnos nem fér fel a dobogóra. Az értékes 6. helyen végzett az Európa-bajnok sprinterünk, aki némileg csalódott ma, nem hozta ki a legjobbját magából.

Szabó Szebi nem emelkedhetett örömmel ki a vízből sajnos. Fotó: Kovács Tamás / MTI

A románok elképesztő, Milák-kaliberű tehetsége, a gyorsúszó David Popovici junior világcsúccsal jut be a 200 gyors döntőjébe, természetesen legjobb idővel. Öt éve, szintén a Duna Arénában, a világ egyik leggyorsabb medencéjében Milák is junior világcsúccsal vétette észre magát. Akkor ő először a világ előtt, Popovici mögött áll már egy olimpia, ahol mindenki rácsodálkozhatott első ízben mozgásának könnyedségére.

Hosszú Katinka érkezik a 200 vegyes döntőjére. Őrületes hangorkán fogadja a négyszeres címvédőt. A rajtkőre állva csendre kell inteni a közönséget, és még így sem igen csitul az aréna. A versenyben komoly esélye nincs Katinkának, ahogyan erre számítani lehetett a formája alapján. Végül a 7. helyre jön be, trónját az amerikai Alex Walsh kaparintja meg.

Hosszú Katinka köszöni meg a közönségnek a 200 vegyes döntője után. Fotó: Trenka Attila / mandinerHolnap délelőtt Milák medencébe ugrik a királyszám(á)ban, a 200 pillangóban. Legfeljebb egy nap lehet hátra magyar érem nélkül.

 

Nyitókép: Hosszú Katinka miután 200 vegyesen tegnap bejutott a mai döntőbe. Fotó: Kovács Tamás / MTI

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés