Olaszország 10-9-re nyert a magyar női vízilabda-válogatott ellen a FINA-világbajnokság 2. mérkőzésén – oda a csoportelsőség

2022. június 22. 21:34
Nem sikerült a győzelem: Olaszország 10-9-re nyert a magyar női vízilabda-válogatott ellen az A-csoportban, ezzel elment a csoportelsőség lehetősége, de a fontos dolgok jővő héten dőlnek el.

Jól kezdtek a magyarok

A magyar női vízilbada válogatott Kolumbia elleni kitütésesnek tekinthető első csoportmeccse után, amelyen Kolumbiát 31 góllal, 35-4-re győzték le lányaink, ma az olasz női vízilabda válogatott sikerre éhes és Kanada ellen 7-7-es döntetlennel kezdő rangadója várt a mieinkre. Bíró Attila szövetségi kapitány még a mérkőzés előtt maga is úgy nyilatkozott, hogy a magyar-olaszok mindig rangadónak számítanak, a világbajnokság pedig csak emelt a téten, még akkor is, ha még csak a csoportköröknél járunk.

A mérkőzésnek ezen túlmenően is külön hangsúlyt adott, hogyha győznek a mieink, jó esélyük lehet a csoport­elsőségre, ami a nyolcaddöntő kihagyását és valamivel könnyebb negyeddöntős ellenfelet eredményezhet.

Az A-csoport szerda esti mérkőzésén és a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában teltház előtt vízbe szálló válogatottunk nagyszerűen kezdett, elhozta a labdát és az első támadásból gólt szereztek a mieink. Kiegyenlített játékot hozott az első negyed, amelyben még mosolyogni is volt módunk, hiszen például Parks Rebecca fantasztikis góllal melegítette a közönséget érdemes a mérkőzés ezen pillanatát visszanézni.

Egy gólós előnnyel vártuk a második negyedet, (3–4), s a labdaelhozatalban most is jeleskedtünk, más kérdés, hogy nem sokra mentünk vele.  A második negyedben szaporodtak a kiállítások mindkét oldalon, a gólok számában viszont nem volt különbség, 2-2 gól esett, ezzel még őriztük az egygólós előnyünket a térfélcsere előtt. 

A képen: Küzdelem meccs volt. Parkes Rebecca (b) és az olasz Giuditta Galardi a vizes világbajnokság női vízilabda tornáján, az A csoportban játszott Magyarország-Olaszország mérkőzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 22-én. Olaszország-Magyarország 10-9. MTI/Koszticsák Szilárd
A 3. negyedben  jól láthatóan érvényesülni kezdett az a tendencia, hogy a bírók a legapróbb szabálytalanságokat is keményen büntetik ezen a tornán,

ezalkalommal nekünk szerezve ezzel számtalan kellemetlen percet és néhány fájó kiállítást. Szilágyi Dorotya  váratlan megoldásai és meglepő szögből lőtt gólja is sajnos kevés volt ahhoz, hogy visszatartsuk az olaszok egyre erősődő  mezőnyfölényét. Védekezési taktikájukban látványosan más irányt választottak és ezt nehezen kezelte Bíró Attila válogatottja. A negyedik negyedre már 8-7-es olasz előnnyel fordultunk rá, és ugyan

Sziágyi ismét hatalmasat villant egy távoli lövésből, de ez is kevés volt a olaszok megállításához.
A képen: Szilágyi Dorottya a vizes világbajnokság női vízilabda tornáján, az A csoportban játszott Magyarország - Kolumbia mérkőzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 20-án. Magyarország - Kolumbia 35-4. MTI/Koszticsák Szilárd

Alig több mint húsz másodperccel a vége előtt már csak a szépítésre volt lehetőségünk, Keszthelyi lövése ezúttal a hálóban landolt, így 10–9-re módosult az állás, amely a mérkőzés végeredményét is jelentette. 

Ezzel a magyarok csoportelsősége sajnos oda, de a többi mérkőzésnek még óriási jelentősége lesz a csoportban elfoglalt helyezést tekintve, hiszen, ha a most következő Kanada ellen győzünk, meglehet a csoport második helye, s akkor egy könnyebb ellenefelet kaphatunk az egyenes-kieséses szakaszban. 

Két nap múlva, péntek este Kanada lesz a magyar csapat következő ellenfele.

Bíró Attila szövetségi kapitány a mérkőzés után az nso-nak így értékelt:  „Az olaszoknak talán kisebb téttel bírt ez a mérkőzés, könnyebben átvészelték azokat a kritikus időszakokat, amelyeket mi nem tudtunk. Ugyanakkor azt is tudtuk, hogy ha vérszemet kapnak, nagyon nehéz lesz legyőzni őket, ez mégis megtörtént. Pár hibával visszahoztuk őket a meccsbe, onnantól kezdve görcsöltünk és erőlködtünk, még így is voltak jó dolgaink, de sajnos több volt a rossz".

VÍZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, NŐK CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

A-CSOPORT

OLASZORSZÁG–MAGYARORSZÁG 10–9 (3–4, 2–2, 3–1, 2–2)

A csoportot Kanada vezeti 3 ponttal a szintén 3 pontos olaszok előtt a jobb gólkülönbségükkel. Magyarország 2 ponttal a második, a csoport utolsó helyén Kolumbia áll nulla ponttal. 

A nyitóképen: Gurissati Gréta (b) és az olasz Giuditta Galardi a vizes világbajnokság női vízilabda tornáján, az A csoportban játszott Magyarország-Olaszország mérkőzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 22-én. Olaszország-Magyarország 10-9.
MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hiányzik Marco Rossi a kispadról.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés