Milák Kristóf: Összességében nagyon elégedett vagyok a világbajnoksággal, a szervezéssel és a hazai rendezéssel

2022. június 24. 20:25
Milák Kristóf két világbajnoki aranyérmet – 100 és 200 pillangón – nyert, és váltóban két ötödik helyezést ért el a hazai rendezésű vizes világbajnokságon. Milák értékelt a 100 pillangó döntője után.

Hogyan értékeli az úszását és az idejét a száz méteres pillangóúszás döntőjében?

Szerettem volna az időmet 50 másodperc alá betenni, a világcsúcs egyértelműen nem volt benne – értékelt Milák Kristóf a Mandinernek a száz méteres pillangóúszás fináléja után. – Szerettem volna jót versenyezni, ez sikerült is. Sem az első, sem a második ötven méteren nem fogott el olyan jó érzés, amit vártam, és nem értem el olyan erős időt, amilyet akartam. Igyekeztem mindent megtenni, most ennyi jött össze.

Kellett lenne volna egy erős ellenfél, aki húzza Önt a száz méter pillangó fináléjában a még jobb idő elérése érdekében?

Biztosan jó lett volna, ha úszik mellettem egy erős rivális. Viszont ez már a hetedik versenynapom ezen a világbajnokságon, én is emberből vagyok, és elfáradtam.

Milák Kristóf a 100 méteres pillangóúszásban nyert világbajnoki aranyérmét ünnepli a hazai rendezésű vizes vb-n a Duna Arénában. Fotó: Trenka Attila

Egyéniben két világbajnoki aranyérmet nyert, míg váltóval két ötödik helyezést ért el ezen a világbajnokságon. Hogyan összegzi a teljesítményét?

A váltóval az ötödik hely nekünk nagyon megy eddig olimpián, világbajnokságon egyaránt. Az Európa-bajnokságon már szeretnénk jobb helyezést elérni, ez egyértelmű.

Összességében nagyon elégedett vagyok a világbajnoksággal, a szervezéssel és a lehetőséggel, hogy hazánk rendezhette meg a vb-t.

Remélem, még akad hasonló alkalom erre. Ha mégse, akkor legkésőbb 2027-ben megint Magyarország rendezi a vizes világbajnokságot.

Közeledik az Európa-bajnokság. Mennyit pihen majd a mostani világbajnokság után?

Készülnöm kell az Európa-bajnokságra, így nagyon sok időt nem fogok pihenni, valószínűleg körülbelül öt napot pihenhetek majd.

Hogyan készül majd a jövőben?

Szeretjük a kihívásokat Balázzsal (Virth Balázs, Milák edzője – a szerk.), mindig kipróbálunk új dolgokat, főleg, hogy már beléptünk a kimondottan profi szintbe. Szeretünk kicsit játszani, hazárdírozni. De ugyanúgy megtartjuk a biztos és kijárt utat.

 

Nyitókép: Milák Kristóf világbajnoki aranyérmet nyert 100 és 200 méteres pillangóúszásban a hazai rendezésű világbajnokságon a Duna Arénában. Fotó: Trenka Attila

 

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés