Az újpesti vezérszurkoló: Óriási az elkeseredettség, általános a letargia közöttünk!

2022. július 1. 13:27

Írta: Vámos Tamás
Csütörtökön véglegesen eldőlt: mivel június 30-ig nem érkezett meg a pénz az Újpest FC számlájára, a tervezett váltás elmarad a Megyeri úton, továbbra is Roderick Duchatelet marad az egyetlen tulajdonos.

Hiába írt alá január végén előzetes eladási-megvételi szándéknyilatkozatot a belga üzletember és az új tulajdonosi kört képviselő korábbi újpesti közönségkedvenc, Kovács Zoltán, az üzletből – egyelőre – semmi nem lesz. Roderick Duchatelet a sportnapilapnak a következőképpen kommentálta a történteket:

„Nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk véglegesíteni a megállapodásunkat. Őszintén hittem, hogy ez a lehető legjobb, ami a klubbal történhet. Köszönöm szépen Kokónak az egész folyamat során a nagyon korrekt hozzáállását, segítőkészségét és a rengeteg erőfeszítést, amit beletett, hogy az üzlet létrejöhessen”

Kovács Zoltán a következőket tette mindehhez hozzá:

„Tudom, hogy a szurkolók most elmondhatatlanul csalódottak, és nekem is ugyanúgy fáj, hogy nem sikerült tető alá hozni a tulajdonosváltást, hiszen nem erre készültünk, nem ezért dolgoztunk keményen az elmúlt hónapokban. Amikor januárban megállapodtunk az Újpest FC megvásárlásáról, még nyoma sem volt a mára kialakult bizonytalan világgazdasági folyamatoknak. Stabil pénzügyi hátteret szerettünk volna a klub mögé tenni, de a váratlan események olyan helyzetet teremtettek, amire nem lehetett felkészülni…”

A Mandiner Sport megkeresésére Kovács Zoltán korábbi csapattársa, az utolsó lila-fehér bajnokcsapat oszlopos tagja, Szanyó Károly sem titkolta csalódottságát:

- Egyértelműen szomorúan konstatáltam a kialakult helyzetet, hiszen titkon bíztam abba, hogy megtörténik a remélt tulajdonosváltás. De minél inkább közeledett a fizetési határidő, annál jobban csökkent a reményem, hiszen úgy vagyok vele: aki elő tudja teremteni a több milliárdos vételárat, annak biztos, hogy nem kell a határidő utolsó napjának utolsó percéig várnia. Tehát vagy megvan a pénz, vagy nincs, hímelni-hámolni nem egészséges dolog.

Szívből örültem volna, ha olyan kezekbe kerül az Újpest, akiknek a klub és az újpesti labdarúgás a szívügyük,

megértem, hogy a gazdasági világválság és egyéb okok miatt egyelőre elálltak az ügylettől, csak éppen nehezen tudom elfogadni…

Yohan Croizet (elöl), az Újpest FC egyik legnagyobb értéke Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Kíváncsiak voltunk arra is, vajon egy újpesti vezérszurkoló miként fogadja, hogy továbbra is Roderick Duchatelet marad a lila-fehér klub tulajdonosa? Zoltán már korábban is őszintén elmondta a véleményét a Mandinernek, és most sem kertelt:

- Elkeseredett vagyok, hiszen az utolsó pillanatig bíztam abban, hogy véget ér a több mint tíz éve tartó vesszőfutásunk, és Roderick Duchatelet végre távozik a Megyeri útról. Az is nyilvánosságot kapott, hogy a kormányzati oldalról Móring József Attila országgyűlési képviselő adta a nevét az Újpest FC megvételéhez, tudom, nagyon sokat is harcolt azért, hogy végre új korszak köszönjön be szeretett klubunknál. Nagyon jó lett volna, ha végre véget ér a 2002 óta tartó vesszőfutásunk, és azért is bíztunk a változásban, mert Kovács Zoli személye számunkra garancia volt a pozitív változásokra. Csütörtök óta sok mindenkivel beszéltem a szurkolótársaim közül, és egyértelműen kijelenthetem: óriási az elkeseredettség, általános a letargia közöttünk! Hiszen a januári szerződés-aláírás hatására tavasszal újra megélénkült az élet a Megyeri úton, a szurkolók visszatértek a lelátóra, a csapat újra látványosan és eredményesen játszott, Budu Zivzivadze megtáltosodott nálunk, Yohan Croizet kulcsemberré nőtte ki magát, Giorgi Beridze nem csak gólokat lőtt, hanem hasznosan is játszott, ám ma már csak Croizet van a csapatnál. Fogalmam sincs meddig… De azt tudom, hogy ha ő is távozik – akárcsak Zivzivadze, Beridze, Kutrumpisz és Mitrovics – akkor mindennek vége lesz… Hiszen egyelőre nincs, aki megmentse a klubot, a játékosállomány brutálisan meggyengült, így

nagyon félek, hogy a tavaszi fellendülés után tovább folytatódik a vesszőfutásunk, és ez a maradék, szedett-vedett társaság, több évtized hányattatás után kiesik az NB I-ből…

Ez az a pont, amikor a kormányzatnak közbe kéne lépnie, és ahogy a közelmúltban egy másik fővárosi klubot - egyfajta nemzeti kincsként - megmentette a csődtől, úgy az Újpestet is kiemelhetné a süllyesztőből…”

Nyitókép Fájdalmas napok jönnek Újpesten?... Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés