Szorosat döntőztunk az USA ellen, világbajnoki ezüstérmes a női pólócsapatunk!

2022. július 2. 19:41
Szorosan, szinte ki-ki meccsen 9-7-re kapott ki a magyar női vízilabda-válogatott a sportág uralkodójától, az Amerikai Egyesült Államoktól a budapesti vizes világbajnokság döntőjében.

Tizenhét év után újra világbajnoki döntőt játszhatott a magyar női vízilabda-válogatott. Ismét az amerikaiak ellen – akiknél félelmetesebb ellenfelet a világon pillanatnyilag nem lehet elképzelni. A női vízilabda mikrokozmoszán túl a világ bármely csapatsportágából sem. Az USA nyerte a legutóbbi három olimpiát és három világbajnokságot. Az elődöntőben pihentették világraszóló csodakapusukat, és így is lemosták azokat az olaszokat, akik ellentmondást nem tűrően vertek meg minket a csoportmeccsek során.

Azóta viszont eltelt egy hét, és Bíró Attila-csapat meccsről meccsre jobb. Az elődöntőben egy páratlan játékszínvonalú meccsen verték meg Hollandiát, és minden jel arra mutat, a lányok hisznek a világbajnoki aranyban is.

„Nem félünk, mi vagyunk itthon.” - ezt a csapatkapitány Keszthelyi Rita nyilatkozta lapunknak.

De akár a Margitszigettől távol is így ugorhatnának vízbe a magyar lányok. Bíró Attila csapata a pekingi olimpia és 13 év után vette el Tokióban az amerikai csapat veretlenségét, az olimpiai csoportmeccsek során.

A lányok láthatóan eltökéltek, nem az ezüstöt jöttek átvenni a hazai vizes világbajnokság fénypontján. Hajrá magyarok!

Frissülő cikkünk.

Vége. A legszorosabb döntőt kényszerítettük ki az amerikaikból a félelmetes sorozatuk során, melyet még tovább írnak. Zsinórban négyszeres világ- és háromszoros olimpiai bajnokok.
Magyarország női vízilabda-válogatottja a világ második legjobb csapata, és az egyetlen, amely meccsben képes lenni az elsővel.

4. negyed:

Gyorsan kell támadnunk, nem igazán megy. Kapunk egy fáradtság számlájára írható gólt. 4-8. Eldőlés-szag, de úgy befogjuk az orrunk, hogy a klóré is alig érződik.

Csodás gól, Máté Zsuzsa mint egy röplabdás csapja kapuba a bejátszást! 5-8.

Szilágyi lóbál, megpattan a blokkon, 6-8!!! Az amerikaiak talán egy percre már elhitték. Minden bizonnyal joggal. De most mi hihetünk!

Kivédekezünk egy emberhátrányt, támadunk a mínusz egyért két és fél perccel a vége előtt. Felfoghatatlan lenne...

Keszthelyi 1:13-mal a vége előtt felhozza egyre a csapatot!

Már Magyari Alda, a kapus is feljött a támadással. 7-8!

Kapnak egy ötméterest, furcsa körülmények között. A szabaddobást mintha nem dobta volna fel magának az amerikai, mielőtt szökteti magát. Aztán gondban vagyunk, visszarántjuk, de talán nem tiszta gólhelyzetben. Az ötméterest Musselman, a meccs embere, felvarrja a pipába. 7-9, és innen már nincs esély. Ez a végeredmény.

3. negyed:

Neushul két gólos előnybe hozza az USA-t egy ejtett lövéssel. Vagy egy lőtt ejtéssel? Épp ez a baj: mire a kapus eldönti, már mindegy.

MAGYARI ALDA MECCSBEN TARTJA A CSAPATOT! A plusz háromért támadtak emberelőnyben, kijátszották, átforgatták, de a kapusunk egy csodálatos mozdulattal még be tud zuhanni a ziccert elrakó lövés útjába!

És rögtön utána feljövünk egyre. Gurisatti vágja emberlőnyben a kapuba. Kapásból, hogy az ő kimozgatott kapusuk ne érjen már vissza. 4-5!

Gurisatti Gréta, a mai leggólerősebb játékosunk. Fotó: Trenka Attila / mandinerKapnak egy erősen kétes ötméterest. Musselman bedobja, a hálótartó vasba ragadt. 4-6. 
A negyedik gólja egy vb-döntőben, a harmadik negyed közepén. Jordannek volt Pippenje és Magic Johnsonja, Birdje a barcelonai kosaras Dream Teamben. Musselmannak kevesebb is elég, úgy tűnik.

Elmennek háromra, megfogta a csapatot az ötméteres. 4-7. Elveszítjük két góllal a harmadik negyedet. Ezen a világbajnokságon sokszor a ugyanitt daráltuk be azokat, akikről azt mondta a szemünk, hogy jobbak vagyunk náluk. Most a szív lepisszegi a szemet, de reálisan nézve ugyanez történhetett.

Félidő:

A védekezés közel tökéletes. A támadás egyelőre inkább villanásokból áll. 

2. negyed:

Vályi Vanda ráúszás: magyar nyitótámadás.

Keszthelyi: kis elhajlás, kis ütemtörés – pazar átlövés gól! 2-2!

Rögtön ellépnek ismét, 2-3. Egy pillanatra nem hagyható senki egyedül, kiváltképp a három gólos Musselman. Tényleg az USA a sportág végső tesztje. Ki még nem álltuk, de álljuk azért.

Gurisatti duplázik! Fórból pattint a kapuba, 3-3!

Sok kivedékezett emberhátrány után egyet begyötörnek az amerikaiak, 3-4-gyel megyünk a félidőre.

1. negyed:

Vályi Vanda elhozza a ráúszást, miképpen gyakorlatilag mindig.

Egy nagyon ideges emberfórral kezdünk, nem volt biztos helye sehol a labdának. Aztán az amerikai passzok sem igazán pontosak az első támadásban. Hiába, egy világbajnoki döntő még nekik is inger. A Hajós Alfréd Uszodáról nem is beszélve.

VEZETÜNK!!! Szilágyi Dorottya ad egy eszményi passzt Gurisatti Grétának, aki elsüllyedőben elteszi közelről. 1-0!

Fórból egy átlövéssel egyenlítenek. Az első négy percre így sem lehet panaszunk.

Madeline Musselman parádézik, második gólját lövi. A teljes fürdőruha kint a vízből, hogy leszedjen egy passzt, majd egy lóba után bevarrja. Zavarbaejtő világklasszis. 1-2.

A szintén világklasszis Keszthelyi megúszik, jön az indítás, de az amerikai kapus, Johnson öt-hat méterre kiúszik és Manuel Neuerként levadássza a labdát.

Nyitókép: Ryann Neushul (k) és Vályi Vanda (j). Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hajrá csajok! Nem kell beszarni az amcsiktól

Ez ezüst lesz, nincsenek elől gólok sajnos.

Ez eldőlt sajnos. Jobbak voltak az amcsik.

Sajnos igen. Az amcsik sajna jobbak voltak.

Sajnos elbaszták, de az ezüst is szép!

Lövés nélkül nem megy, pláne csaló bírók ellen.

Ja. A két ötméteres nem volt egyértelmű.
Gratula az ezüsthöz, gyönyörű a világon a másodiknak lenni.

Angyalbögyörő! Baszodj meg te az által, aki által nem akarod. Bunkó vagy, valszeg otthon és a munkahelyeden is.
X.

Köszönöm, Leányok! A világon a második hely is gyönyörű!
Izgalmas, szoros meccs volt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés