Tulajdonosváltás a Szombathelyi Haladásnál – Mészöly Géza: Szeretnénk beleszólni a feljutásba!

2022. július 2. 13:52

Írta: Vámos Tamás
A gazdasági stabilitás és az elkötelezett professzionális szakmai munka feltételeinek folyamatos biztosítása a cél a Szombathelyi Haladásnál, ezért tulajdonosváltásról döntöttek a futballklubot üzemeltető gazdasági társaság minősített többséget biztosító befolyással rendelkező tulajdonosánál, a Haladás Marketing Kft-nél, a szakmai stábban nem történt változás.

A labdarúgóklubot üzemeltető gazdasági társaságnak lett a tulajdonosa 2022. július 1-től Homlok Zsolt, aki így a jövőben közvetlenül tudja segíteni a szombathelyi labdarúgóklubot a kitűzött célok elérésében.

Az új tulajdonos célja a kiszámítható, átlátható, stabil gazdasági háttérrel megvalósítható építkezés. A patinás futballklub belátható időn belül a hazai bajnokság első osztályában kíván szerepelni. A stabil működés és a fejlődés érdekében további befektetők és támogatók érkezésére is számítanak a klubnál. Séllei Árpád továbbra is a Szombathelyi Haladás Kft. ügyvezető igazgatójaként folytatja a munkát. A felkészülést Németh Szabolcs vezetőedző és Mészöly Géza szakmai vezető irányítása mellett kezdte meg a következő idényre a Haladás. Egyelőre nyolc új, motivált - többen közülük helyi kötődéssel rendelkező - futballista erősíti a csapatot, de még további játékosok érkezésével is számolnak a szezon megkezdéséig. A tulajdonos, a vezetők és a csapat egyaránt számít a szurkolók támogatására.

Mészöly Géza korábban vezetőedzőként, most szakmai vezetőként tesz meg mindent a Haladás eredményességéért Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Mandinernek az egykori válogatott játékos, a Haladást korábban vezetőedzőként is segítő Mészöly Géza a Mandinernek elmondta: olyan együttest szeretnének kialakítani, amely közönségcsalogató futballt játszik.

- Sosem felejtem el, ellenfélként, majd később egy-egy rivális csapat szakvezetőjeként mindig úgy utaztunk Szombathelyre, mintha egy oroszlánbarlangba mennénk – meséli a szakmai vezető. – Nos, a jövőben ugyanezt szeretnénk elérni:

látványos játékkal egy olyan miliőt teremteni, amelyben az ellenfeleink nem túlságosan jól érzik magukat, a közönségünk viszont remekül szórakozik, hiszen eredményes futballt játszunk.

Mészöly Géza azt sem titkolta: bár jövőre még nem az első számú cél, de szeretnének beleszólni a feljutás kérdésébe.

- A másodosztály sajátossága, hogy a létszámcsökkentés miatt (a 2023/24-es szezontól 18, majd két év múlva 16 csapat alkotja majd a mezőnyt), már ősztől speciális bajnokság elé nézünk, hiszen könnyen előfordulhat, hogy tíz csapat a feljutásért, tíz csapat pedig a kiesés elkerüléséért küzd majd.

Mészöly hozzátette: szakmai vezetőként, úgymond egy más szemszögből is figyeli az eseményeket, „valamint rutinomnál fogva is próbálok segíteni a stábnak.

Ezt nem úgy kell érteni, hogy mindenbe beleszólok, csupán ha úgy érzem, hogy tudok segíteni, vagy kikérik a véleményemet, akkor megbeszélem a mérkőzésen vagy az edzéseken látottakat a szakmai stáb tagjaival.

Az előbb említettek miatt is egy rendkívül érdekes és izgalmas idény elé nézünk, és nem titkoltan abban is bízom, hogy a második liga a magyar tehetségek bajnoksága is lesz. Ugyanis a hosszú távú célunk Szombathelyen, hogy hazai fiatalokkal jussunk föl, majd velük együtt maradjunk stabil NB I-es csapat”.

Nyitókép Új tulajdonos, régi szakmai stáb, merész remények Szombathelyen Fotó: Szombathelyi Haladás

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés