Märcz Tamás: Megvolt ebben a csapatban a lehetőség arra, hogy világbajnok legyen!

2022. július 3. 16:28

Írta: Vámos Tamás
A vizes világbajnokság végén a szövetségi kapitány és a játékosok is őszintén elmondták a véleményüket, az érzéseiket a várakozáson aluli szerepléssel kapcsolatban.

Märcz Tamás szövetségi kapitány

Meglátjuk, hogyan tovább…

Ha kicsit frappánsak akarunk lenni, azt mondhatjuk, Montenegró ellen sikerült kicsit kijönnünk a sötétségből a Napra. Köszönöm azoknak, akik az elmúlt napokban bármilyen formában segítettek minket, a közönségnek pedig azt, hogy nem csak az esti mérkőzéseken, hanem ebben a nagy hőségben is kijöttek szurkolni. A 7. hely nem egy jó pozíció.

A felelősséget elsőként vállalom el; csalódott vagyok én is, nem voltunk jó állapotban, nem voltunk eléggé dinamikusak, és a játékosok közötti kapcsolatokon is javítani kell,

hiszen ilyen apró nüanszokon is múlik, hogy megnyerünk-e egy góllal egy sorsdöntő mérkőzést, vagy egy döntetlen után a büntetőpárbajt követően mi megyünk tovább. Állítom megvolt ebben a csapatban a lehetőség arra, hogy világbajnok legyen. Az első négy közé kerülés volt a fő célunk, a csapat és a szerkezet  rendben volt, de pár dolgon természetesen változtatni kell. Én látom és tudom, hogy melyek ezek a tényezők, de meglátjuk, hogyan tovább... Mindenesetre a teljes nyári felkészülést felépítettem az augusztusi Európa-bajnokságig, de az elkövetkező napokban eldől, mit szeretne az elnökség. Mindenesetre bennem megvan a szándék, hogy folytassam...

Válogatottunk csapatkapitánya szeme előtt már a párizsi olimpia lebeg Fotó: Mandiner/Trenka Attila

Varga Dénes csapatkapitány

Minden fegyelmezetlenségnek komoly ára van!

A lényeg, hogy egy győztes meccsel, egy jó érzéssel tudtuk lezárni a vébét. A Montenegró elleni meccs kissé kaotikusan sikerült, de még egyszer mondom, a lényeg, hogy nyertünk. A világbajnokság egyik legfontosabb tapasztalata, hogy a mezőny rendkívül kiegyensúlyozott, csupán apróságok döntenek, éppen ezért minden fegyelmezetlenségnek komoly ára van.

Nem tudni mit hoz a jövő, mennyit változik a csapat összetétele, de a végső cél a párizsi olimpia, és hogy ott érmet szerezzünk! 

Lévai Márton kapus

Emelt fővel kell menni tovább!

Az olaszok ellen elszenvedett vereség után igen nagy volt a csalódottság, a lelkeket is nagyon nehéz volt rendbe tenni, de egy válogatott sportolónak ezt is meg kell tudni oldania. Csapatként és egyénileg is össze kellett szedni magunkat a vereségek után. Természetesen mindenki más, jobb eredményre számított; az olaszok elleni meccs döntő volt, tapasztalhattuk, hogy a nemzetközi élmezőnyben csupán apró mozzanatokon, apró gólokon múlik egy-egy meccs végeredménye. Ahogy mindenki, én is csalódott vagyok, de emelt fővel kell menni tovább, hiszen augusztusban már egy Európa-bajnokság vár ránk!

Nyitókép Märcz Tamás - megy, marad?... Fotó: Mandiner/Trenka Attila

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A megéhezés elérésének legjobb módja az éheztetés. És az adófizető is jól jár.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés