Hidegzuhany a forróságban: Ferencváros – Slovan Bratislava BL-selejtező 1-2

2022. július 20. 19:15

Írta: Vámos Tamás
Amire a legtöbb Fradi-szurkoló 30 éve várt, ma bekövetkezett: az 1992-es, sosem felejthető csata visszavágójának első mérkőzése azonban közel sem a remélt végeredményt hozta...

Amióta kiderült, hogy a két együttes három évtized után újra összekerül, mindkét tábor felfokozott hangulatban várja a derbit.

A Mandinernek számos korábbi klasszis mesélte el az elvárásait (ide kattintva olvashat erről), valamint a 30 évvel ezelőtti csata egyik szereplője, a kezdőcsapatban helyet kapó Wukovics László is felidézte a borzalmakat.

Másfél nap alatt elfogyott az összes jegy, így a spanyol Ricardo de Burgos Bengoetxea sípszavára telt ház – mintegy 21.000 néző – előtt kezdődik a forduló rangadója.

A két csapat összeállítása a következő:

FTC: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Kovacevic, Civic – Laidouni, Esiti, Zachariassen, – Tokmac, Boli, A. Traoré.

Slovan: Chovan – Medvegyev, Kasia, Abena, De Marco – Barszegjan, Kucka, Kankava, Pauschek, Weiss – Szaponjics.   

Kövessék élő közvetítésünket!

VÉGE!

90+4. perc

Mercier szöglete után kifejelik a labdát a védők, amely Civic elé kerül, a  bosnyák légiós lövése megpattan egy Slovan-játékos lábán, Chovan kapus már verve, ám a labda kipattan a bal kapufáról!

5 perc a hosszabbítás!

86. perc

A nagy forróságban itt a hidegzuhany: Csakvetadze ellenállhatatlanul tör előre, Barszegjan elé tolja a labdát, és az örmény remekül teker a hosszú sarokba. Dibusz röpül, de nem éri el a labdát. Ferencváros - Slovan 1-2.  

81. perc

Amelynek meg is lesz az eredménye: egy szabadrúgást Barszegjan ível a  tizenhatoson belülre, a csereként beálló Csakvetadze kapásból belsőzi középre, és az előrehúzódó Kasia remekül fejel a kapu közepébe. Ferencváros - Slovan 1-1. 

Nem meglepő: az utolsó negyedóra a Slované, nagyon nyomnak a szlovákok.

76. perc 

A Slovan két szögletet rúghat egymás után: a második végén Fradi-szabadrúgás következik. Pontosabban: ivószünet... 

Ekkor még minden szép volt: Zachariassen lövésével vezetést szerzett a Ferencváros... Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

70. perc

GÓÓÓÓL! A Slovan tizenhatosán belül Laidouni passzol Tokmachoz, akinek a beadását Boli remekül átugorja, amely éppen így lesz jó Zachariassennek, és a norvég légiós könnyedén passzol a kapuba. Ferencváros - Slovan 1-0!

 62. perc

Samy Mmaee gondol egyet, 35 méterről kapura suhintja, a labda alig megy kapu mellé. 

61. perc

Loncar - Boli összjáték után az elefántcsontparti játékos ível be, Zachariassen fejese könnyedén lesz Chovan zsákmánya. 

55. perc

Mmaee - Tokmac - Wingo próbálkozás után a kenyai-norvég elé pattan a labda, aki azonban ígéretes helyzetből fölé durrant.   

50. perc

Barszegjan lódul meg a félpályánál, négy támadó vezeti két Fradi-véőre a labdát, végül Weiss elé kerül a labda, aki elől Samy Mmaee az utolsó pillanatban szögletre ment. A vendégkorner után Dibusz Kasia elől üti ki a labdát. Újabb szlovák szögletvariáció, de ebből már nem lesz semmi.

SZÜNET UTÁN

45+4. perc

A Slovan egyelőre eléri a célját: szervezett védekezéssel, szórványos, gólveszélyes támadásokkal és egy jó kapusteljesítménnyel őrzi a 0-0-át...

33. perc

Traoré húzogat a tizenhatos jobb oldali sarkától indulva, első kísérletét a védőfalba lövi, a kipattanó labdát viszont remekül suhintja kapásból kapura, Chovan már nem az első bravúrját mutatja be! 

31. perc

Ivószünet

30. perc

Barszegjan készülődne szöglethez, de a Fradi-táborból üdítős poharak hullanak a gyepre. A kettes számú asszisztens előzékenyen kezdi el összegyűjteni a poharakat, ám az örmény légiós dühödten belerúg az egyikbe. Ez olaj a tűzre, a Fradi-tábor őrjöngeni kezd, Tokmac próbálja megfegyelmezni Barszegjant, aki végül a földre kerül, ám senki nem bántotta. Végül csak megoldódik a helyzet, a szöglet után Kankava kapáslövése mellé száll.   

26. perc

Szaponjics és Kovacevic összecsapása után megvillan a mérkőzés első sárgája: a Slovan játékosa kapja felelőtlen könyökhasználatért. 

23. perc

Tokmac megráncigálása után újra Civic íveli be a szabadrúgást, ismét Zachariassen fejel, ezúttal fölé. 

21. perc

Wingo kiváló beadása után a védők kifeljelik a labdát, Tokmac remekül ráfordul, hatalmas lövését Chovan üti nagy bravúrral szögletre. A sarokrúgást bedobásra cseréljük...

Az első negyedóra mérlege: két Slovan-helyzet, két Dibusz-védés és egy Fradi-kapufa.

10. perc

Ezúttal a Fradi rúg szabadot: Civic remek beívelése után Zachariassen bólintja kapura a labdát - pontosabban  a kapufára. A kipattanót nem találja el jól Tokmac, majd Civic az égbe lőve szabadít fel. 

6. perc

Weiss 20 méteres szabadrúgása után ismét Dibusz parádézik, de csak kiütni tudja a labdát, amely éppen így lesz jó Medvegyevnek, de a kazah származású jobbhátvéd - tiszta helyzetből - még a kaput sem találja el. Köszönjük!  

Már a kezdés is érzelemdúsra sikeredett... Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

4. perc

Szaponjics éles szögből leadott lövését bravúrral védi Dibusz. Az ezután következő szlovák szabadrúgásból (Weiss beíveléséből) nem lesz semmi.

3. perc

Laidouni szabadrúgása után Boli lő fölé.

1. perc

A Slovan kezdi a mérkőzést.

 

 

Nyitókép: Harcias mérkőzés volt! Fotó: MTI/Kosztcsák Szilárd

Összesen 235 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagy csalódás

Műmagyar csapat műmagyar eredménye valódi magyar pénzek felhasználásával.

De azért rendeljük meg a koporsót.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés