Ennél menőbb helyre nem igazolhatott volna Valter Attila

2022. augusztus 29. 15:07
A legjobb magyar országúti kerékpáros, Valter Attila a világ legerősebb csapatához, a Jumbo-Vismához szerződött. Évtizedes távlatokban ez az egyik legnagyobb siker, amit magyar sportoló ér el világsportágban.

A kerékpár egy jól mérhető sportág. Egy bringásnak a wattgörbéje szinte minden más szakmánál megbízhatóbban a cégére is. A valós teljesítményen kívül mással – menedzserek kapcsolatrendszerével vagy a sportoló eladhatóságával – nem is igazán lehet bejutni a világ legerősebb csapatainak egyikéhez sem. 

Hát még a legerősebbhez, ahová a nyáron a magyar bajnoki trikót is megszerző, ezzel hivatalosan is legjobb bringásunk, Valter Attila szerződött. A mai bejelentés:

A Jumbo-Visma a világ jelenlegi legjobb kerékpáros csapata. Náluk teker a friss Tour de France-győztes Jonas Vingegaard, akit győzelme után Koppenhágában még a budapesti Giro-őrületet is túlszárnyaló tömeg fogadott. Náluk teker a háromszoros Vuelta-győztes szlovén Primož Roglič, minden idők egyik legdrámaibb Tour de France-végjátékának vesztese. És szintén náluk teker a világ talán legsokoldalúbb bringása, az idei Touron folyamatosan showt szállító Wout van Aert is.

Jó pár éve figyeljük már Attilát, és mind a versenyeken, mind pedig a teszteken bizonyította, milyen nagyszerű képességei vannak. Várjuk már a közös munkát, és szeretnénk segíteni neki, hogy kihozza magából, ami benne van

indokolta a döntést Merijn Zeeman, a holland csapat sportigazgatója.

Magyar sportoló világszerte hétről-hétre figyelt sportágban nagyon ritkán jut ennyire a csúcs közelébe. Minthogy egy mérhető sportágról, így egy bizonyítottan kiérdemelt döntésről van szó, már maga az igazolás ténye olyanok környékére helyezi Valter Attilát, mint amikor Dávid Kornél a Chicago Bullsban együtt edzett az utolsó idényére készülő Michael Jordannel, vagy amikor Fucsovics Márton Grand Slam tornák második hetében játszott Roger Federerrel, illetve legutóbb tavaly wimbledoni negyeddöntőt Novak Djokoviccsal. 

Kapcsolódó

A világ legerősebb kerékpárcsapatához igazolt Valter Attila

A magyar biciklis 2025-ig szóló szerződést írt alá a Jumbo-Vismával. Bővebben...

Nyitókép: Valter Attila a friss magyar bajnoki trikóban. Forrás: facebook /  Valter Attila

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez nem semmi!
Egy nagy kalappal!
Vigyázzon azért, mert ez óriási terhelés is, bár azt a rózsaszín trikót sem adták ingyen!
Ez a csúcs, kb mint a Reálban focizni, sokan vágynak rá, de kevesek kiváltsága.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés